Tgrt Haber
01 Ekim 2014 17:57

Kurban atıklarını açıkta bırakmayın

Kurban atıklarının açıkta bırakılmasının çeşitli hastalıklara neden olabileceğine dikkat çekilerek, gerekli önlemlerin alınması istendi.

Kurban atıklarını açıkta bırakmayın
sağlık, Hidatik kist, kurban atıkları, Hayvan atıkları, SAĞLIK haberleri, SAĞLIK,

Türk Toraks Derneğinden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nda kesilecek hayvanların atıklarının açıkta bırakılmasının sakıncalarına dikkat çekildi.

Hayvan sakatatlarının açıkta bırakılmasının halk sağlığı açısından çeşitli risklere neden olabileceği belirtildi.

Açıkta bırakılan sakatatlar ve hastalıklı organların neden olacağı parazitlerin sokak köpekleri tarafından çocukların oyun alanlarına taşınabileceği, buradan da çocuklara çeşitli hastalıkların bulaşabileceği kaydedildi.

Hayvan atıklarının bulunduğu yerlerde dolaşan ya da hastalıklı sakatatları tüketen sokak köpekleriyle oynayan çocuklarda, ellerini yıkamamaları halinde de "Hidatik Kist (Köpek kılı hastalığı)" başta olmak üzere bazı karaciğer ve akciğer hastalıklarının ortaya çıkabileceği vurgulandı.

Halk sağlığının korunması için kurban atıklarının çevreye yayılmasının önüne geçecek tedbirlerin alınması, vatandaşların kurban atıklarını derin çukurlara gömmesi ve çocukların da ellerini yıkamaya özen göstermesi gerektiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...