Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Kasım 2014 16:48

Öksürük için birebir

Üç haftadan uzun süren inatçı öksürükler için doğal çözüme ballı kahve içerek ulaşabilirsiniz.

Öksürük için birebir
göğüs hastalıkları, öksürük, Solunum yolları, SAĞLIK Haberleri,

Bu kış grip herkesi bıktırdı. Tam 'iyileştim' derken ikincisi yakamıza yapıştı. Grip geçse bile, arkasında inatçı öksürüğü bıraktı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, solunum yolları enfeksiyonunu takiben ortaya çıkan ve 3 haftadan uzun süren öksürüğün tedavisinde ballı kahvenin kortizondan bile daha etkili olduğunu açıkladı.

Bal gerçek olmalı

Uzmanlarca yapılan araştırmalar sonucu ballı kahvenin öksürüğü kestiğinin saptandığını belirten Prof. Dr. Küçükusta, "Balın öksürüğe iyi geldiği çoktan beri bilinir ama bunun mekanizması belli değildir. Kahve de alternatif tıpta öksürük tedavisi için tavsiye edilen ilaçlardan biridir ve balla birlikte verilerek her ikisinin beraber daha etkili olabilecekleri anlaşılmıştır" dedi.

Zencefille balın da öksürüğe iyi geldiğini söyleyen Prof. Dr. Küçükusta, "Balın gerçek bal olduğundan emin olun ki, şifa bulun" uyarısında bulundu. Çocukların da bal tüketmesinin gelişim ve bağışıklık sistemi açısından önemli olduğunu belirten Küçükusta, yapılması gerekenleri şöyle anlatıyor…

Ne yapılmalı

Öncelikle burundan nefes alıp vermeniz gerekiyor. Bunun için de evin ısısının 20-21 derece, neminin de yüzde 45-50 arası olması şart.

Odalar her gün havalandırılmalı; solunum yollarını tahriş edecek parfüm, deterjan vb. kokular olmamalıdır. Yatak odasının güneş görmesi ve toz barındırabilecek eşyalar olmaması da çok önemlidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...