Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Aralık 2014 10:58

Aile hekimliğinde yeni dönem!

Sağlık Bakanlığı, yılda 220 milyon muayenenin yapıldığı aile hekimliğinde yeni döneme başlamaya hazırlanıyor.

Aile hekimliğinde yeni dönem!
aile hekimliği, yeni dönem, muayene, diş muayenesi,

Hastanelerin iş yükünü azaltmak, sisteme daha da nitelik kazandırmak isteyen Bakanlık, aile hekimliğinde farklı uygulamaları devreye alacak.  Buna göre; aile hekimliklerinde diş üniteleri koyularak diş muayenesi yapılması sağlanacak. Aile Diş Hekimleri sayesinde vatandaşların ağız ve diş sağlığı periyodik olarak kontrol edilecek, çocukların diş bozuklukları önlenecek, yatalak hastalar evde diş tedavisi hizmeti alacak. Birçok yerde sadece 1 aile hekimi ve 1 hemşirenin hizmet verdiği aile hekimlikleri yerine 3-5 aile hekimli merkezler oluşturacak olan Bakanlık, aile hekimlerinin yanı sıra bu merkezlerde başka hizmetler verilmesini sağlayacak.  Buna göre; hızla artan obezitenin önüne geçilmesine yardımcı olmak için aile hekimliklerinde diyetisyenler de görev yapmaya başlayacak. Bu sayede sağlıklı kilo verme ve alma gibi hizmetler sunacak olan diyetisyenler kendilerine gelen kişilere uygun diyetler hazırlayacaklar. Öte yandan aile hekimliklerinde psikolog, çocuk gelişimci ve sosyal çalışmacı gibi personel de vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. Aile hekimliklerinde ayrıca röntgen gibi görüntüleme hizmetlerinin verilmesi de sağlanacak.
AİLE HEKİMİNİZLE TANIŞTINIZ MI?
Bakanlık aile hekimliği uygulamasına dair farkındalığı artırmak için “Aile Hekiminizle Tanıştınız mı?” afişleri hazırladı. 150 bine yakın afişi illere gönderen Bakanlık, bu afişlerin kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyelerde, muhtarlıklarda, sağlık evlerinde, okullarda, aile sağlığı merkezlerinde, toplum sağlığı merkezlerinde ve hastanelerde vatandaşların görebileceği şekilde asılmasını istedi.
GÖKHAN KAYA / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...