Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ocak 2015 14:45

Hollanda'da Ebola’ya karşı yeni aşı geliştirdi

Hollanda'da bir şirketin, Batı Afrika ülkelerinde binlerce kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsüne karşı yeni aşı geliştirdiği bildirildi.

Hollanda'da Ebola’ya karşı yeni aşı geliştirdi
Hollanda, Ebola, aşı,

Hollanda'da bir şirketin, Batı Afrika ülkelerinde binlerce kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsüne karşı yeni aşı geliştirdiği bildirildi. Hollanda devlet televizyonu NOS, Janssen ilaç şirketinin Danimarkalı bir firmanın yardımıyla geliştirdiği aşının, insanlar üzerinden denenmeye başlanacağını duyurdu. NOS'un haberine göre, aşının gönüllüler üzerindeki ilk denemeleri Oxford Üniversitesi’nde yapılacak. Test sonuçlarının mart ayında belli olması bekleniyor. Çeşitli ülkelerin maddi yardımıyla İsviçre’de üretilen ve laboratuvar ortamında hayvanlar üzerinden denenen aşının insanlarda da olumlu sonuç vermesi halinde Batı Afrika ülkelerinde kullanılması planlanıyor. Halihazırda 400 bin aşı hazırlayan şirket, testlerin olumlu sonuç vermesi ve ihtiyaç olması halinde 1,5 yıl içinde 5 milyon aşı üretmeyi öngörüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...