Tgrt Haber
 - En zeki insanlar en hızlı yürüyenlerdir
09 Nisan 2024 - 16:29

Zeka ve yürüme arasında bağlantı saptandı! En zeki insanlar en hızlı yürüyenlerdir

Nicholas Fabiano, beyin üzerinde yaptığı araştırmada ortaya çok ilginç bir sonuç çıkarttı. Fabiano, yürümenin temposu ve beyinin büyüklüğü arasında bağlantı saptadı. Peki siz nasıl yürüyorsunuz? İşte sonuçlar...
Sağlık - Sağlık
09 Nisan 2024 - 14:31

Uzmanından kritik uyarı: Bayramda tatlıyı erken saatte tüketin

Zonguldak’ta diyetisyen Gizem Güneş, tatlı tüketiminin saat 16.00'dan önce yapılması gerektiğini söyledi.
Sağlık - Sağlık
09 Nisan 2024 - 10:14

Bayramda kilo almak istemiyorsanız dikkat! Bu hataları yapmayın...

Ramazan Bayramı’nda kilo almanın önüne geçilebilmesi için tatlıların aç karnına değil de sağlıklı yapılmış bir kahvaltının ardından tok karnına az miktarda tüketilmesi gerekiyor...
 - İlk gün kahvaltıda kahve içmeyin
08 Nisan 2024 - 10:44

Bayramın birinci gününde bağırsakları bekleyen sürpriz! İlk gün kahvaltıda kahve içmeyin

Ramazan ayından sonraki ilk gün olan bayramda yapılacak ilk kahvaltıda tüketilen besinler hakkında uzmanlardan net uyarı geldi. Bağırsakların bayram da şoka girdiğini ifade eden uzmanların birde kahve tiryakilerine kötü haber verdi.
Sağlık - Sağlık
07 Nisan 2024 - 10:49

DSÖ'den korkutan öngörü: 15 milyon insan ölebilir

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 2040 yılına kadar yaklaşık 29 milyon yeni kanser vakası teşhis edileceğini öngördüklerini ve bunun sonucunda da 15 milyona yakın insanın ölebileceğini açıkladı.
 - Canan Karatay'dan çöp uyarısı!
07 Nisan 2024 - 10:47

Canan Karatay'dan çöp uyarısı! Demir ilaçlarından daha etkili fındık kabukları

Canan Karatay, fındık kabuklarının çöpe atılmasına karşı olduğunu açıkladı. Demir ilaçlarından daha etkili olduğunu vurguladığı fındık kabuklarının nasıl değerlendireceğini de tek tek anlattı.
Sağlık - Sağlık
06 Nisan 2024 - 22:49

Devlet hastanesinde kızamık alarmı verildi! Doktor da izolasyonda

Iğdır'da devlet hastanesinde kızamık alarmı verildi. Doktorun da kızamık sebebiyle izolasyon altında bulunduğu kentte kontroller başlatıldı.
Sağlık - Sağlık
06 Nisan 2024 - 14:01

Muayenehanesi bulunan hekimlere yeni olanak

Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle, muayenehanesi bulunan hekimler, vakıf üniversitelerinde de hasta tedavisi yapabilecek.
Sağlık - Sağlık
06 Nisan 2024 - 13:29

Sağlık Bakanlığı'ndan 81 ile Ramazan Bayramı genelgesi

Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı'nda 81 ilde sağlık hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması, çalışmaların 24 saat hizmet sunum esasına göre yürütülmesi için alınacak tedbirleri belirledi.
Sağlık - Sağlık
05 Nisan 2024 - 13:47

8 bin sürekli işçi alım kurası gerçekleştirildi! Bakan Koca detayları paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlık bünyesinde istihdam edilecek 8 bin sürekli işçinin kura çekimi ile belirlendiğini açıkladı.
Sağlık - Sağlık
04 Nisan 2024 - 21:24

Çağın korkulu hastalığı alzheimer için yeni umut!

İnsan beynini adeta kemirerek bitiren çağın korkulu hastalığı alzheimer belirtilerinin kolay ve ucuz biçimde tespit edilebilmesi için yeni bir yöntem deneniyor.
 - Bağırsaklara yapışıyor
04 Nisan 2024 - 10:25

Canan Karatay'dan bayram şekeri uyarısı! Bağırsaklara yapışıyor

Canan Karatay, bayrama sayılı günler kala ciddi bir uyarı da bulundu. Bayram şekerlerinin bağırsaklara yapıştığını belirten Canan Karatay, dikkat edilmediğinde oluşacak tehlikeli sonuçları sıraladı.
Sağlık - Sağlık
04 Nisan 2024 - 08:34

Sosyal medyada yeni tehlike! Gençlerde sigara içme ihtimalini artırıyor

Bir araştırmaya göre, sosyal medyada çok fazla zaman geçirmek gençlerin sigaraya veya elektronik sigaraya başlama ihtimalini artırıyor.
Sağlık - Sağlık
03 Nisan 2024 - 13:58

Erkeklerde ve kadınlarda en çok görülen kanser türleri

Dünya genelinde 2'nci en yüksek ölüm nedeni kanser hastalığında erkeklerde "akciğer", kadınlarda da "meme kanseri" vakaları başı çekiyor.
 - Halkın yüzde 70 tehlike altında
03 Nisan 2024 - 11:31

Türkiye'nin bitki örtüsü "Bipolar!" Halkın yüzde 70 tehlike altında

Sosyal medyada yapılan bir ankette Türkiye'de yaşayan insanlarda bipolar hastalığı yoğun olarak görüldü. Ankete yoğun gösterilen ilgi sonrası halkın yüzde 70'inde bu sorunun olabileceği ön görüldü.
 - Kefirde alkol var mı?
03 Nisan 2024 - 09:33

Kefir içmek günah mı? Kefirde alkol var mı?

Son yıllarda diyet amaçlı tüketilen kefirin içerisinde bulunan maddeler acısından haram olup olmadığı tartışma konusuydu. Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, kefir hakkındaki kafa karıştırıcı bu konuya açıklık getirdi. Peki Kefir içmek günah mı? Kefirde alkol var mı? İşte detayları...
Sağlık - Sağlık
03 Nisan 2024 - 00:17

Kanser hastalığı kroniğe döndü

Hastalıkların korkulu rüyası kanserde son gelişmeler Dünya Aferez Birliği tarafından açıklandı. Kanser tedavisinde başarı oranı yükselirken, kanserin artık kronik hale dönüştüğü değerlendirmesi yapıldı.
 - Besinler değil, erkekler yaşlandırıyor
02 Nisan 2024 - 10:26

Kadınlar aman dikkat! Besinler değil, erkekler yaşlandırıyor

Hamile kadınlar üzerinde yapılan bir araştırmada ortaya çıkan yaşlandırma sonuçları bilim insanlarını bile şaşırttı. Erkek çocuğuna hamile olan kadınların diğer kadınlara oranla daha hızlı yaşlandırdığı açıklandı. Peki erkek çocuğu anneyi neden yaşlandırıyor? İşte yanıtı...
Sağlık - Sağlık
02 Nisan 2024 - 10:05

Bu hastalığa siz de yakalanmış olabilirsiniz! El, koltuk altı, bel, kalça, ayak kaşıntılarına dikkat!

Uzmanlar uyuz hastalığının kişiden kişiye 15 ila 20 dakika arasında uzun süreli temaslarla bulaştığına dikkat çekerek genellikle el parmak araları, el bileğinin iç kısmı, koltuk altları, bel, kalça, ayak ve ayak bileğindeki şiddetli kaşıntının hastalık belirtisi olduğunu ifade etti.
Sağlık - Sağlık
30 Mart 2024 - 11:13

Uzmanlardan çarpıcı uyarı! Belirtileri karıştırmayın! Sonuçları çok ciddi olabilir...

Baharın gelmesiyle birlikte alerjilerde de artış görüldü. Çoğu zaman bahar alerjisi ile soğuk algınlığının birbirine karıştırıldığını ifade eden uzmanlar yanlış tedavinin ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda vatandaşları uyardı.
Sona Git