Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Şubat 2015 10:15

Minik Serkan yüz nakli için yardım bekliyor

Hakkari'de evlerinde çıkan yangında yüzünü, gözlerini, ellerini ve kulaklarını kaybeden 4 yaşındaki Serkan Akbaş'ın ailesi yüz nakli için yardım bekliyor.

Minik Serkan yüz nakli için yardım bekliyor
serkan akbaş, yüz nakli, yardım bekliyor, Hakkari, Yüksekova, ender vaka,

Yüksekova'nın Esentepe Mahallesi'nde ikamet eden Hasan Akbaş'ın 4. çocuğu olan Serkan, birkaç yıl önce evlerinden çıkan yangında yüzünü, gözlerini, ellerini ve kulaklarını kaybetti. Görenleri hayretler içerisinde bırakan küçük çocuk sadece mamayla beslenirken, değişik yıllarda Adana ilinde farklı hastanelerde 4 ayrı ameliyat geçirdi. Şimdi yüz nakli bekleyen ve yüzü açık bir şekilde dışarı çıkması mümkün olmayan küçük Serkan, ailesi tarafından başının üzerine örtü örtülmek suretiyle insan içine çıkartılıyor. Baş ve yüz kısmı tamamen yandığı için gözleri dışarı fırlayan Serkan'ın içler acısı durumu, dünya da ender görülebilecek bir vaka.
Minik Serkan yüz nakli için yardım bekliyor
"KESİNLİKLE İNSAN İÇİNE ÇIKAMIYORUZ"

İşsiz ve 8 nüfusu bulunan Hasan Akbaş, hayırsever vatandaşlara ve hastane sahiplerine seslenerek çocuğunun bu görüntüden kurtarılmasını istedi. Birkaç yıl önce kendisi il dışında çalışırken evlerinde çıkan yangından dolayı çocuğunun bu hale geldiğini ifade eden Akbaş, oğlunun kesinlikle insan içine çıkamadığını söyledi. Akbaş, "Çocuğum daha bir yıllıkken evimde çıkan yangın sonucu bu hale geldi. Yüz kısmının tümü ve ellerini kaybetti. Bakın çocuğumun görünümü ortadadır. Adana ilinde değişik yıllarda 4 ameliyat geçirdi. Her iki ayağında parça alınarak yüzüne nakledildi, ama yine de olmadı. Ben işsizim ve bakmakla yükümlü olduğum 8 nüfusum bulunmaktadır. Yazın 3 ay inşaatlarda çalışarak aileme bakıyorum. Çocuğumu bu halde görünce üzülüyorum. Elimdeki kısıtlı imkânlara rağmen iyileşmesi için çaba harcıyorum. Ama bu çabalarım yetmiyor. Sadece kafatası ameliyatı için yüklü miktarda para istiyorlar. Çocuğumu hastaneye bile getirirken kesinlikle toplu taşıma araçlarını kullanamıyorum. Gören insanlar korkuyor. İlaçları kendim alıyorum. Mama ile besleniyor. Tek isteğim devlet büyüklerinin, hayırsever vatandaşların ve hastane sahiplerinin çocuğumun bu görünümden kurtarılması için yardım etmeleridir. Türkiye'de son yıllarda yüz nakli yapılıyor, keşke çocuğum da bundan faydalansa. Çünkü kesinlikle insan içine çıkamıyoruz" şeklinde konuştu. Yüksekova ilçesinden Hakkari'ye gelen Akbaş ailesi, çocuklarının yüzünü yine örtü ile kapatarak, ticari taksiyle evlerinin yolunu tuttular.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...