Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ağustos 2016 16:49

ABD'den Porto Riko'da Zika virüsüne karşı aşı deneyi

ABD'den bir ilaç firması, Porto Riko'da Zika virüsüne karşı aşı denemesi yaptığını bildirdi.

ABD'den Porto Riko'da Zika virüsüne karşı aşı deneyi
AŞI, ABD

ABD'de bir ilaç firması, Porto Riko'da Zika virüsüne karşı aşı denemesi yaptığını açıkladı.

"Inovio Pharmaceuticals Inc." adlı firmadan yapılan açıklamada, ülkenin Zika virüsünden en fazla etkilenen bölgesi Porto Riko'da virüse karşı bir klinik araştırma başlatıldığı ve DNA bazlı ilacını ABD ve Kanada'daki 160 gönüllü üzerinde deneneceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Inovio Pharmaceuticals Inc. Üst Yöneticisi (CEO) Joseph Kim, sonuçların umut verici olması durumunda gelecek yıl virüs aşısını geliştirmeyi planladıklarını ifade etti.

Kim, Zika virüsünün Porto Riko'da hızlı ilerlemesinin, "gerçek bir dünya ortamında önleyici aşıyla değerlendirilmesi için acil ve eşsiz bir fırsat" sunduğunu bildirdi.
Aşı denemesinin sonuçlarının yıl sonunda alınması bekleniyor.
Bu arada, Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin de DNA bazlı bir aşı üzerine çalıştığı ve Walter Reed Askeri Araştırma Enstitüsü'nün ise ekim ayında bir araştırma yapacağı duyuruldu.
Daha önce yapılan bir açıklamada, Porto Riko'da 14 bine yakın Zika vakasının rapor edildiği ve bunların bin 244'nün hamile kadınlarda görüldüğü bildirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...