Tgrt Haber
17 Ağustos 2016 15:24

Advocaat Fenerbahçe'ye imza attı, işte ilk sözleri

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat, kadroyu yeterli gördüğünü söylerken transfer yapmaya gerek olmadığını söyledi.

Advocaat Fenerbahçe'ye imza attı, işte ilk sözleri
Advocaat, fenerbahçe, transfer,

Fenerbahçe'de Dick Advocaat dönemi başladı. Hollandalı teknik adam, Ülker Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında kendisini bir yıllığına Fenerbahçe'nin teknik direktörü yapan sözleşmeye imza attı. İmza töreninde asbaşkan Şekip Mosturoğlu da yer aldı.

Advocaat'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;

Gerçekten bu ailenin bir üyesi olduğum için çok mutluyum. Başkanımıza, onun kardeşine, Hasan'a (Çetinkaya) çok teşekkür ediyorum. Burada olmak hepimiz için büyük bir gurur...

Takımla bir kere idmana çıkma fırsatı buldum. Fenerbahçe, son yıllarda ligi ya birinci ya ikinci sırada bitirmiş. Bu da kaliteli bir kadrosu olduğu anlamına geliyor. Bizim Galatasaray ve Beşiktaş'la aramızda fark oluşturmamız lazım.

"Sistemim belli: 4-3-3"

Benim sistemim 4-3-3 ancak bu biraz da oyunculara bağlı... 4-4-2'nin daha iyi olacağını hissedersem ona geçeriz. Bu oyuncularımın adaptasyonuna bağlı bir durum...

"Herkes çok çalışacak, savaşacak"

Başta da söylediğim gibi bizim için en önemli nokta maç içinde insiyatif alabilmemiz. Ben bu düşüncemi oyuncularımla da paylaştım. Bir yola çıkıyorsak herkes bu yolu sahiplenmeli... Herkes çalışmak, savaşmak ve mücadele etmek zorunda... Bireysel katkılar da bunlarla birleşirse başarılı oluruz.

"Van Persie birinci forvet diyemem"

Öncelikle bir oyuncuyla çıkmadığımızı bu yola söylemek gerekir. "Van Persie bu takımın birinci forvetidir" diyemem. Transferle ilgili de bir şey söylemek zor. Geleli henüz bir gün oldu. Ancak bizim kadromuz yeterince iyi...

"Artık yeni hedeflerim var"

Ben daha önce de buraya gelmiştim. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı da tanıyorum. Hepsi büyük kulüpler... Yeni bir görev ve hedefler için yola çıkma düşüncesi benim üstümde buraya gelmem yönünde bir baskı oluşturdu.

"Bir yerden başlamak lazım"

Grasshoppers maçında kesinlikle 4-3-3 oynayacağız. Oyuncularımıza baktığımızda da benim istediğim sistemi oynamayı seven oyuncular var. Bu konuda pek sorun yaşayacağımızı da sanmıyorum ama risk de almayacağız. Sonuçta bir yerden başlamamız lazım. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...