Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Mart 2015 02:46

Akıllı telefonlar çocukları hasta ediyor

Akıllı telefonların çocukların üzerinde olumsuz etkilere neden olduğu açıklandı.

Akıllı telefonlar çocukları hasta ediyor
akıllı telefon, cep telefonu,

İngiltere’nin önde gelen çocuk psikologlarından Julie Lynn Evans, internete kolay ve sürekli erişimin çocuklar üzerinde çeşitli psikolojik rahatsızlıklara neden olduğunu iddia etti. Akıllı telefon kullanımının çocukların zihninde olumsuz etkilere neden olduğunu belirten Evans, “Çocuklar akıllı telefonlarıyla yetişkinlerin gözetimi olmaksızın internete bağlanabiliyor. Bunların arasında zararlı konuların konuşulduğu sohbet odaları, kendilerine zarar vermeye, anoreksiyaya, pornografiye yönlendiren siteler de var” dedi

14 YAŞ SINIRI OLMALI

Çocukların internette gezinirken yalnız olduğuna dikkat çeken Evans, “Araştırmalar gençler arasında artış gösteren kendine zarar verme vakalarının yalnızlıkla ilişkili olduğunu gösteriyor. Bu nedenle akıllı telefonlar bir yandan da ‘endişeli ebeveynler’ oluşturuyor” dedi. İşlenen siber suçlarda akıllı telefonların büyük payı olduğunu da kaydeden Evans, “Ortaokul çağındaki çocukların yüzde 80’i artık akıllı telefon kullanıyor. Anne ve babaların, çocuklar 14 yaşına gelene kadar akıllı telefon kullanmalarına izin vermemeleri gerekiyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...