Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Mart 2018 15:55

Ameliyathaneye akülü arabayla gidiyorlar

Ankara Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Pediatrik Hematoloji Servisinde ameliyat edilecek çocuklar, ameliyathaneye akülü arabayla eğlenceli şekilde götürülüyor.

Ameliyathaneye akülü arabayla gidiyorlar
Ankara Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Pediatrik Hematoloji Servisin,

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfınca (HASVAK) alınan akülü arabalarla, serviste yatan çocukların hem ameliyata giderken yaşadığı korkunun önüne geçilmesi hem de yaşadıkları travmaları unutarak psikolojik destek sağlanması amaçlanıyor. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, HASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Engin Öztürk projeden bahsettiği zaman heyecanlandığı söyledi.

Çocuk hastanesinin kendileri için önemli olduğunu belirten İbiş, "Engin Hanım, çocukların ameliyathane korkularını azaltmak, kaygılarını gidermek ve onları daha keyifli bir ortamda tedavilere yönlendirmek için bu projeden bahsetti. Çok ilgimi çekti ve hoşuma gitti. Arkadaşlarım da bu projenin çok iyi olacağını söylediler. Bugünkü tabloda tüm çocuklarımız çok mutlu." diye konuştu.

İbiş, yardımlarından dolayı HASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk'e teşekkür etti.

Öztürk de çocukların ameliyathaneye gideceği zaman sedyeye bindirilmekte zorlanıldığını vurgulayarak, "Anneler veya hastane görevlileri çok sıkıntı çekiyordu. Projeyi deneyince çok yararlı olduğunu gördük. Patentini de alıyoruz ve Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz." dedi.

Hasta yakını Vahide Yangıl da projeyi çok iyi bulduklarını söyledi. Çocukların arabaları görünce mutlu olduğunu ve hastane korkularının kalmadığını aktaran Yangıl, emeği geçenlere teşekkür etti.

Hastalardan Zehra Yangıl da bu uygulamadan sonra artık hastanelerden korkmadığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...