Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ağustos 2017 13:56

Anneler bu otellerden memnun

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan "Anne Oteli" uygulamasından son iki yılda Bursa’da 5200 anne yararlandı.

Anneler bu otellerden memnun
anne oteli,,anneler memnun

Sağlık Bakanlığının anne oteli uygulaması ile ulaşım sağlanmasında güçlük çekilen iklim ve doğa koşullarına sahip bölgelerde yaşayan anne adayları ile riskli gebeler tespit edilerek, planlanan merkezlere nakledilirken, doğum sonrası sağlığına kavuşan anne ve bebeği evlerine gönderiliyor.
Bursa Kamu Hastaneler Birliğine bağlı sağlık tesislerinde anne otelinden doğum yapan ya da yaptıktan sonraki süreçte bebeği hastanede tedavi amaçlı kalan anneler yararlanırken, anneler uygulamadan oldukça memnun kaldı.
2015 yılından itibaren 5 yıldızlı otel konforunda faaliyet gösteren ve 1628 annenin yaralandığı İnegöl Devlet Hastanesi Anne oteli uygulaması hakkında bilgi veren Yeni Doğan Yoğun Bakım sorumlu hemşiresi Hatice Akbulut, “Uzak yerlerden gelen annelerimizin doğum tarihleri yaklaştığında ya da doğumdan sonraki süreçte hastaneden taburcu olamayan bebeklerimiz içinde annenin emzirmesi için hastanede kalması gerebiliyor. Bu gibi durumlarda anneyi hastanemizde misafir ediyoruz” dedi.
Yeni doğum yapan ve ikiz bebekleri yoğun bakım da tedavi olan 28 yaşında Muazzez Duran “Aslında eve gidip gelebilirdim ama benim için çok zor olacaktı. O yüzden kalmayı tercih ettim. İkisi de buradaydı çünkü. Gündüz sorun olmasa da geceleri saat 3 ve 6’da emzirmeye kalkıyorduk. Burada arkadaşlarımızla birbirimizi uyandırıp, topluca çıkıyorduk” dedi.
"Burası olmasaydı illa gidip gelecektim, daha da zorlanacaktım" diyen Duran “Evim İnegöl içerisinde ama Yenişehir’den gelen arkadaşım vardı. Oda burada kaldı. Onun için daha bir kolaylık oldu. Burada tüm hizmetlerden ücretsiz yararlandık" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...