Tgrt Haber
20 Mart 2018 17:27

Avokado nedir? Faydaları Nelerdir? | Avokado nasıl yenir?

Avokadonun faydaları neler? Avokado tarifleri, Avokado çekirdeğinin faydaları neler, nasıl tüketilir? Sizler için derledik.

Avokado nedir? Faydaları Nelerdir? | Avokado nasıl yenir?
avokado,,avokado nedir,,avokado sağlığa yararlı mı,

Avokadonun birçok faydasının yanında en önemlisi de hızlı kilo verme diyetlerinde olmazsa olmazıdır. Avokado metabolizmayı arttırır, kandaki yağ seviyesini kontrol eder ve hızlı kilo vermeye yardımcıdır. Avokado iştahı keser, yüksek lif içeren besinler içindedir ve kabızlığa da iyi gelir. Sağlıklı bir yaşam tarzını isteyen herkes için vazgeçilmez besindir.

AVOKADO YARARLARI NELER?
•    Hamilelik sırasında folik asit açısından zengindir tavsiye edilir. Bu hem bebek gelişimini hem de anne için sağlık ve gelişimleri için önemlidir.
•    Bir antioksidan olarak önemli bir kaynak. Antioksidanlar, kanser, kalp hastalıkları ve Alzheimer gibi hastalıkları ve yaşlanmayı önlemek için faydalıdır.
•    Özellikle çocuk gelişiminde ve yetişkinler için avokadonun faydası sağlıklı kemikler için önemli miktarda D ve E vitamini içerir.
•    Avokado içerdiği Omega 3 ile zararlı kolesterolü giderir. Bunun yanında Omega 3, gmzler ve beyin için de faydalıdır.
•    Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler içindedir avokado, A,C,B-6, B-12 ve K vitaminlerini içerir.
•    Beyine fayda sağlayan yağ asitleri içerdiği için hafızayı güçlendirir.
•    Avokado, güneşten gelen ultraviyole ışınları absorbe eder özellikle gözün retinasını zararlı güneş ışınlarından korur.
•    Birçok vitamin içerdiği için hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Avokado cildi canlandırır ve yumuşaklık verir.
•    kilo verdiren listenizde mutlaka olmalı

Avokado nedir? Faydaları Nelerdir? | Avokado nasıl yenir?

Avokadonun fayları saymakla bitmiyor. Avokado nasıl yenir? Sorusu çok sık aratılıyor özellikle avokado ezmesi için, olgunlaşmış avokado kullanmalısınız. Hemen belirtelim her damak tadına hitap ediyor farklı sunumlarla tüketebilirsiniz.

 
AVOKADO NASIL YENİR?
Avokadoyu olgunlaştırarak yemek gerekmektedir. Avokadonun ham olanı sert olur ve acımsı bir tadı vardır. Marketten temin edilen bu meyve; oda koşullarında 3-4 gün  bekletilerek yumuşaması ve renginin koyulaşması sağlanır.
Soyulmuş ve ezilmiş avakado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Limon ilave edilmez, böyle de yenilebilir. Omlet yapılır. Peynir yerine avokado konur. Mantar sote gibi sote yapılabilir.

Avokado nedir? Faydaları Nelerdir? | Avokado nasıl yenir?

AVOKADO EZMESİ NASIL YAPILIR?
Avokado ezmesi de oldukça lezzetlidir. Dilerseniz meze dilerseniz dip sos olarak kullanabilirsiniz.
Avokado ezmesi için malzemeler
*1 avokado
*Sarımsak (dövülmüş yada rendelenmiş)
*Yarım Limon suyu
*Ceviz (dövülmüş)
*Zeytinyağı
*Karabiber
*Tuz
Avokado Ezmesi Yapılışı
Avokadoyu soyup çatal yardımı ile içini ezin. İçine diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Elde edilen ezme çıkarttığınız kaselere koyup servis edebilirsiniz.
 Avokado nedir? Faydaları Nelerdir? | Avokado nasıl yenir?
AVOKADO ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
Avokado çekirdeği çeşitli şekillerde kullanılıyor. Meğerse avokadonun en önemli kısmını çöpe atıyormuşuz. Avokado çekirdekleri, lif ve antioksidan deposu. Avokado çekirdeğinin %70’inde antioksidan var. Avokado çekirdeğindeki lif sindiriminizi düzenliyor ve tok hissetmenizi sağlıyor. Yani avokado çekirdeğini tüketerek kalori alımınızı azaltabilir ve kilo verebilirsiniz.
Avokado çekirdekleri pişirilmeden yenmiyor. Sakın çiğ olarak yemeye çalışmayın. Dişinizi kırabilirsiniz. Avokado çekirdeklerini blender ile toz haline getirebilir yada rendeleyebilirsiniz ve yoğurt, smoothie ve mısır gevreklerine ekleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken çekirdeklerin yumuşamasını beklemek ve yumuşadıktan sonra blender yardımıyla toz haline getirmek.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...