Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 May 2015 00:19

Bilgisayar, Avrupalıları miyop yapıyor

Son araştırmalar, Avrupa’da miyopi (uzağı görememe) hastalarının sayısının hızla artmakta olduğuna işaret ediyor.

Bilgisayar, Avrupalıları miyop yapıyor
bilgisayar, bilgisayar kullanımı, göz sağlığı, miyop

Londra’daki King’s College tarafından yapılan araştırmaya göre, 25-29 yaşlarındaki miyopların sayısı, 55-59 yaşındakilerden iki kat fazla. Üniversite mezunları arasındaki miyopi oranı, 16 yaşından sonra okula gitmeyenlerdekinden iki kat fazla. Uzmanlar bunun, kapalı ortamlarda çalışıp, az gün ışığı görme, bilgisayar kullanımında artış, okullarda ders saatlerinin uzaması, okuldan sonra derslere devam edilmesi ve dışarıda daha az oynanması gibi bir dizi nedeni olduğunu söylüyor.
Potansiyel nedenler arasında zeka ve miyopiyle ilgili kalıtsal sorunlar, sosyo-ekonomik faktörler, hamilelik sırasında beslenme de bulunuyor.
Uzmanlar, miyopinin tüm dünyada yaygın olduğunu ancak Güney Doğu Asya’da da özellikle hızla arttığını belirtiyor. Asya'nın bazı kesimlerinde nüfusun yüzde 80'inden fazlası miyop.
Araştırma kapsamında 60 bin kişinin 1990-2013 yıllarına ait sağlık kayıtları incelendi.
1960'larda doğan ve yüksek okula giden kişilerin miyopi olma riski, 1920'lede doğan ve sadece ilkokulu okuyan kişilere göre dört kat fazla.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...