Tgrt Haber
24 Şubat 2015 09:54

Avrupa'daki grip salgını Türkiye'ye geliyor!

Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hatipoğlu, 'Önümüzdeki haftalarda Avrupa’da büyük bir grip dalgası beklenmektedir. Sık temas nedeniyle bu dalganın ülkemizi etkilemesi ihtimal dahilindedir' dedi

Avrupa'daki grip salgını Türkiye'ye geliyor!
grip, salgın, avrupa,

Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, Avrupa’da büyük bir grip dalgası beklendiğini ifade ederek, “Sık temasımızın olması nedeniyle bu dalganın ülkemizi etkilemesi ihtimal dahilindedir” dedi. Sağlık Bakanlığı olarak grip dahil, dünyadaki salgına dönüşebilecek tüm enfeksiyonları yakından takip ettiklerini vurgulayan Hatipoğlu, şöyle devam etti, “Avrupa’daki gribal enfeksiyonların süratle yayıldığı, ciddi sayıdaki kişiyi etkilediği, hastalığın ağır ve uzun seyretmesi sonucunda yüksek iş gücü kayıplarına sebep olduğu yönünde bilgilerimiz mevcuttur. Avrupa’nın yanı sıra Uzakdoğu ve Rusya’dan da ciddi sayıda ölümlere yol açan vakalar bildirilmektedir. Şu an ülkemizde görülen mevsimsel grip vakaları olağan seyrini yapmaktadır. Önümüzdeki haftalarda Avrupa’da büyük bir grip dalgası beklenmektedir. Sık temasımızın olması nedeniyle bu dalganın ülkemizi etkilemesi ihtimal dahilindedir.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...