Tgrt Haber
11 Mart 2015 12:03

Göz tansiyonu ihmali körlüğe neden olabilir

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nuri Güzel Ayer, 'Glokom'un sessiz seyreden bir rahatsızlık olduğu için hastaların farkına varmadan yavaş yavaş görme yeteneğini kaybettiğini belirtti.

Göz tansiyonu ihmali körlüğe neden olabilir
Göz tansiyonu, körlük

Dünya Glokom Günü nedeni ile açıklamada bulunan halk arasında “karasu hastalığı” olarak da bilinen göz tansiyonu hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Ayer, “Glokom, görme sinirinde hasarla sonuçlanan ve körlüğe neden olan bir hastalıktır. Dünyada körlüğün en sık nedenlerinden biridir. Glokom tespit edildiğinde o zamana kadar oluşmuş olan hasarı geri çevirmek mümkün değildir. Bu nedenle erken tanı, hastalığın tedavisinde çok önemlidir” dedi.
40 YAŞ ÜSTÜ RİSK GRUBUNDA
Yüksek göz içi basıncı, yaş, ailede glokom öyküsü, ırk, şeker hastalığı, ciddi göz yaralanmaları, üveit, miyopi ve uzun süreli kortizon kullanımının glokoma yakalanma riskini artırdığına değinen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Nuri Güzel Ayer, “Glokomun 40 yaş üzerinde toplumda görülme sıklığı yüzde 2-3 iken, glokom ailelerdeki görülme sıklığı 4-5 kat fazladır” diye belirterek, bu özelliklere sahip kişilerin glokoma yakalanma riskine karşın görme sinirindeki hasarın erken tespit edilebilmesi için düzenli göz muayenesi olmasının önemli olduğunu kaydetti.
ERKEN TANI ÖNEMLİ
Glokomda erken tanı ve tedavinin çok önemli olduğunun üzerinde duran Uzm. Dr. Nuri Güzel Ayer, “Glokom tedavisi ömür boyu süren kronik bir göz hastalığıdır. Hastalar damlalarını düzenli kullanmalıdır. Periyodik göz muayenelerini ihmal etmemelidirler. Glokom ilaçla, laser ile veya cerrahi yöntemlerle tedavi edilebilir” diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...