Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 May 2017 07:48

Çölyak hastalığı için komisyon kuruluyor

Çölyak hastalığının sebep ve sonuçlarına dair Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de yer aldı

Çölyak hastalığı için komisyon kuruluyor
çölyak, çölyak hastalığı

Çölyak hastalığının sebep ve sonuçları hakkında Meclis  Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 
 
Buna göre, hastalığın teşhis aşaması, nedenleri, sonuçları ve çölyak  hastalarına sağlanabilecek yardımların araştırılarak alınması gereken önlemlerin  belirlenmesine ilişkin Anayasa'nın 98'inci, İçtüzük'ün 104 ve 105'inci maddeleri  uyarınca Meclis araştırması açılacak.
 
Araştırmayı yürütecek komisyon 15 üyeden oluşacak. Komisyonun çalışma  süresi, başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçiminin yapıldığı tarihten  itibaren 3 ay içinde başlayacak. Komisyon gerekli görülürse çalışmalarını Ankara  dışında da sürdürecek.
 
Çölyak hastalığı için Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin karar 4  Mayıs'ta TBMM Genel Kurulu'nda Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi partinin ortak  önerisiyle kabul edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...