Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Nisan 2016 16:39

Dikkat! Sülük tedavisinde 'hepatit' uyarısı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Ünal, sülüklerin bir kişide kullanıldıktan sonra başka bir kişide kullanılmasının hepatit B ve hepatit C'ye yol açabileceğini söyledi.

Dikkat! Sülük tedavisinde 'hepatit' uyarısı
sülük,tedavisi,hepatit,

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selahattin Ünal, geleneksel, tamamlayıcı ve alternatif tıp uygulamalarında yer alan sülüklerin bir kişide uygulandıktan sonra başka bir kişide kullanılmasının hepatit B ve hepatit C'ye yol açabileceği uyarısında bulundu.
Hepato Bilio Pankreatoloji Derneğince Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen "13. Ulusal Hepato Gastroenteroloji Kongresi"ne katılan Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, '"Sosyete klinikleri" olarak bilinen yerlerde sülük tedavisinin yeniden moda haline geldiğini söyledi.
Güzellik merkezleri ve alternatif tıp uygulaması yaptığını söyleyen bazı yerlerde sülük tedavisinin yeni bir şeymiş gibi yansıtıldığını aktaran Ünal, şöyle dedi:
"Sülüklerin bir insanda kullanıldıktan sonra başkasında kullanılmaması gerekiyor. Ancak bunu hiçbir şekilde garanti edemezsiniz. Sülükleri bir müddet beklettikten sonra başka hastalarda da kullanmak isterlerse, insandan insana hepatit B ve hepatit C hastalıklarının geçmesi kolaylaşır."
Ünal, uygulamanın kontrol altına alınması ve bunu yaptıranların dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...