Tgrt Haber
12 Ocak 2018 18:28

Diş enfeksiyonu sinüzit yapabilir

Araştırmalara göre üst azı dişlerindeki enfeksiyonun, sinüzite yol açabildiğini belirten uzmanlar, sinüzitin ağız-diş sağlığı ile bağlantısına dikkat çekiyor.

Diş enfeksiyonu sinüzit yapabilir
dişsağlığı,,sinüzit,

Sık görülen hastalıklardan biri olan sinüzitin, yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürdüğünü söyleyen Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Merve Şakır, sinüzitin dişlerle ilişkili olabileceğini söyledi.Sinüslerin burun çevresindeki kemiklerde bulunan içi hava dolu boşluklar, sinüzitin ise bu boşlukların iç yüzeyini döşeyen mukozanın iltihabını belirten genel bir tanım olduğunu aktaran Şakır, şunları söyledi:  “Sinüzit belirtileri kişiden kişiye değişmekle birlikte; genellikle burun tıkanıklığı, geniz ve burun akıntısı, ses değişikliği, koku alma bozukluğu şikayetleri ön plandadır. Zaman zaman hafif ateş de bu tabloya eşlik edebilir. Özellikle maksiller sinüsler konumları nedeniyle üst çene diş kökleri ile çok yakın ilişkidedir. Bu nedenle diş ağrısı ve sinüzit ağrısı sıklıkla karıştırılabilmektedir.

SİNÜZİT DİŞ AĞRISI YAPIYOR, DİŞ ENFEKSİYONU DA SİNÜZİT

Sinüzit diş ağrısına neden olabileceği gibi dişteki enfeksiyon kaynaklı sinüzit de gelişmiş olabilir. Üst azı dişlerinde enfeksiyon durumunda, gömülü 20 yaş dişi olması halinde maksiller sinüs enfeksiyonu oluşabileceği pek çok araştırmanın sonucunda ortaya konmuştur.” 

Maksiller sinüs enfeksiyonlarında KBB uzmanlarının yanı sıra diş hekimleri tarafından üst dişlerdeki enfeksiyon varlığının değerlendirilmesinin önemli olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Merve Şakır, “Özellikle tek taraflı burun akıntısıyla birlikte ağız kokusu, dişlere dokunulduğunda şiddetli ağrı gibi belirtilerden yakınıyorsanız, dental kaynaklı sinüzit ihtimali göz ardı edilmemeli ve dişteki enfeksiyona yönelik tedavi için diş hekimine başvurulması gerekmektedir” uyarısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...