• Piyasalar
  • down
    BIST 100
    105287
  • down
    USD
    3.9241
  • up
    EURO
    4.6491
  • down
    GBP
    5.2212
  • up
    Altın
    163.064
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Google Plus
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 02.01.2017 - 15:13 Yorum : 0

Elimizi Yakan Acı Biber Acısı Nasıl Geçer?

Acı biber, sadece yediğimizde ağzımızı acıtmıyor. Yemek yaparken de elimiz yakan özelliği sayesinde acımıza acı katan bir etkisi vardır. Peki bu acının elimizde yüzümüze gözümüze sıçramadan nasıl kurtulabiliriz şimdi bundan bahsedelim.

Elimizi Yakan Acı Biber Acısı Nasıl Geçer?

Biber niçin yakıcıdır?

Bibere acılığını veren kapsaisin adlı bir maddedir. Biberlerin acılık derecesi Scoville ölçeği denilen içerdiği kapsaisin oranına göre belirlenir. Kapsaisin ciltle temas ederse yanma, batma ve sıcaklık duyumsaması gibi hislere neden olabilmektedir. Kapsaisin maddesi tıpta ağrı kesici ve iltihap çözücü olarak kullanılmaktadır. Yakı” adı verilen uygulandığı bölgede kuvvetli bir sıcaklık ve yanma duygusu oluşturan “yapışkanlı bezlerin etken maddesi de budur.

HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

Etiketler : biber
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber