Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Nisan 2015 18:21

Göğüs ağrısını önemsedi, hayatı kurtuldu

Yürürken şiddetli göğüs ağrısı yaşayan ve kalbine giden damarlarda tıkanıklık olduğu anlaşılan Suat Bars, ameliyatla sağlığına kavuştu.

Göğüs ağrısını önemsedi, hayatı kurtuldu
göğüs ağrısı,

Prof. Dr. Hüseyin Okutan tarafından ameliyata alınan hasta, sağlığına kavuştu. Kumluca'da yaşayan 49 yaşındaki çiftçi Suat Bars, "Günlük hayatta sürekli halsizlik yaşıyordum. Yürürken aniden rahatsızlandım ve ilçemizdeki bir hastanenin aciline başvurdum. Yoğun göğüs ağrısı yaşıyordum. Kalbe giden ana damarlarda tıkanıklık olduğu tespit edildi. Ameliyat olmak için Antalya'ya geldim" diye konuştu. Prof. Dr. Mehmet Kabukçu'ya muayene olduktan sonra ameliyat kararını aldığını belirten Suat Bars, "Kalbe giden üç damarımda yüzde 99 tıkanıklık olduğu tespit edildi. Ameliyat oldum. Şu an kendimi gençleşmiş hissediyorum. Erken teşhisin önemini görmüş olduk. Ayrıca yaşımın genç olması, alkol ve sigara kullanmamam da olumlu yönde etkiledi" dedi.

"KALBİ ZARAR GÖRMEDEN BYPASS OLDU"

Prof. Dr. Hüseyin Okutan, "Hastamız yürürken göğüs ağrısı şikayeti olması sebebiyle başvurdu. Özellikle yürümek, merdiven çıkmak, ağız işler yapmakla göğüs ağrısı yaşamak, kalp hastalığının habercisi olabilir. Genç bir hasta olmasına rağmen Suat Bars, bu şikayetlerinin kalbiyle ilgili olabileceğini düşündü, şikayetlerini önemsedi ve kalbi zarar görmeden bypass ameliyatını oldu" ifadelerini kullandı.

"ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ"

Erken teşhisin önemini vurgulayan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, sözlerine şöyle devam etti:
"Gerçekleştirdiğimiz operasyonda hastamızın damarları değişti. Kişilerin yaşadığı göğüs ağrısı önemsenmeli. Özellikle yürürken, egzersiz yaparken, merdiven çıkarken göğüs ağrısının kalp hastalığıyla ilgili olabilme ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. Bu tip rahatsızlıklarda erken teşhis de çok önemli."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...