Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Eylül 2018 16:46

Gribe ne iyi gelir? Grip için faydalı olabilecek yiyecek ve içecekler...

Grip virüsünün ne zaman bizleri yakalayacağı belli olmuyor. Bir salgın başladı mı yakalanmamak neredeyse imkansız hale geliyor. Gribe yakalandıktan sonra değil de yakalanmadan önce önlem almak ise en etkilisi... Peki, Gribe ne iyi gelir? Grip için faydalı olabilecek yiyecek ve içecekler nelerdir?

Gribe ne iyi gelir? Grip için faydalı olabilecek yiyecek ve içecekler...
sağlık,grip

Yaz kış dinlemeyen gribin ne zaman, nerede yakalayacağı belli olmuyor. Genellikle kış döneminde etkisini daha da artıran grip virüsünün günlerce bizleri yatağa bağladığı oluyor. Havaların bir anda soğumasıyla birlikte en çok araştırılan konuların başında ise "Gribe ne iyi gelir?" sorusu geliyor. İşte Grip için faydalı olabilecek yiyecek ve içecekler...

Grip esnasında hangi yiyecekler iyi gelebilir?

Haşlama balık, tavuk suyu, haşlama tavuk, tavuk ve sebze çorbaları, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil çayı, ekinezya çayı, kuşburnu çayı, adaçayı, papatya çayı, okaliptüs çayı.

Grip boyunca vücudunuzun susuz kalmamasına dikkat etmelisiniz. Bitki çayları bu konuda size yardımcı olabilir. Sıcak çay aynı zamanda boğaz ağrılarını ve öksürüğü hafifletir.

Sindirimi zor, ağır yemekler sindirilirken daha çok enerji harcadığı için bu tip yiyeceklerden uzak durun.

Mantar: Mantar gribe iyi gelir, yukarıda virüslerin kış aylarında ve ilkbaharda daha sık etkilediğini söylemiştik. Mantarın neredeyse bu dönemlerde ortaya çıkması şüphesiz teasadüf değil.

Genel sağlık açısından faydalı olan mantar gribe karşı iki önmeli silah içerir, selenyum, selenyum beyaz kan hücrelerinin hastalıkla mücadele etmesine yarayan sikotinler üterir. Diğer silah ise lifin bir antimikrobiyal türü beta glukan içerir, hücrelerin enfeksiyonları silip atmasına katkıda bulunur.

Gripten kurtulmanın en pratik yöntemlerinden birisi hastalığın tedavi sürecinde mantar tüketmektir.

Sarımsak da gribe iyi gelen yiyeceklerin arasında: Keskin kokusuna rağmen gribe faydalıdır, fitokimyasal alisin ve antimikrobiyel bileşiği sayesinde gribi söker atar. İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre sarımsağın içerdiği alisin takviyesi alan kişilerin %46’nın daha az soğuk aldınlığına maruz kaldığı ortaya konulmuştur.

Kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten korunmak için bol bol sarımsak tüketmeye çalışmalısınız.

GRİBE İYİ GELEN İÇECEKLER

Gribe iyi gelen içecek menümüzde, özellikle bitki çayları bulunuyor. Harvard Üniversitesi'nin çalışmaları, günde içilen 5 bardak çayın, bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanıyor. Bununla birlikte gribe iyi gelen içecekler içerisinden, ilginç bir içecek daha var;

Ballı Limon Çayı: Grip olduysanız mutlaka denemeniz gereken bitkisel tedavi metodlarının başında gelir. Bal başlı başında doğal antibiyotidir. Limon ise enfeksiyonlara karşı etkilidir. Bu iki karışımın gribe faydası inanılmazdır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...