Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Haziran 2014 15:38

Güneş lekelerinden armutla kurtulun

Yaz aylarının korkulu rüyası güneş lekeleri için armut en doğal çözüm.

Güneş lekelerinden armutla kurtulun
güneş lekeleri,armut,tedavi,

Güzellik ve cilt bakım uzmanı Cemile Gülsüm Kayacı armut meyvesindeki Arbutin maddesinin cilt lekelerinde çok etkili olduğunu söyledi.Alfa  Arbutin cilt üzerindeki inanılmaz etkisinden bahsetmek istiyorum. Arbutin aktif madde ayı  üzümü (uva ursi), kış sümbülü, armut ve dut ağacı gibi bitkilerden elde edilen ve ciltte renk açıcı olarak kullanılan doğal bir aktif  bitkidir. Cildi beyazlatmak ve ciltte oluşan renk değişikliğini ortadan kaldırmak için kullanılmasını önermekteyiz. Ciltteki fazla melanini inhibe ederek cildin renk ayrışmalarını kısa sürede (8-12 hafta) azaltır. Leke ya da hiperpigmentayon tedavisinde etkili aktiflerden biridir. Cilde uygulanmasından hemen sonra enzimlerle birleşerek fazla tyrosin oksidasyonunu engeller. UV ile oluşan pigmentasyonda da etkili olduğu klinik olarak ispatlanmıştır. Arbutin ile leke açılmasının 8-12 hafta sürebileceğini, düzenli kullanım gerektiğini, bunu kullanırken mutlaka gündüzleri 40 spf uva ,uvb bir güneş koruyucu kullanmanızı gerekmektedir.

Armudu ister dilimler halinde yüzümüzde 10-15 dk. tutabiliriz yada püre yapıp maske yda peeling gibide uygulaya biliriz. Ben daha çok püre halinde yüze yedirilerek yapılan uygulamaları tavsiye ediyorum. Gece uyumadan önce yapılması daha etkili olur. Çünkü cilt gece 23:00 ile sabah 4 arası yenilendiğinden gece yapılan uygulamalar daha etkili olmaktadır. Düzenli uyku, sağlıklı beslenmek , bol su içmek, spor yapmaya dikkat edersek sağlıklı bir yaşam sağlıklı güzel bir yüze sahip olabiliriz.  Bu noktada yaz ayları geldi su içmeyi asla ihmal etmeyelim su cildin en temel ihtiyaçlarındandır.  Sadece yaz aylarında değil yaz kış yeteri kadar su içmemiz gerekir. 
GÜNEŞ KORUYUCU KREMLER YANLIŞ KULLANILIYOR
Güneş koruyucu kremlerle ilgili yapılan en temel hata bu kremlerin sadece yaz aylarında kullanılması.
Güneş koruyucuları yaz kış dört mevsim kullanmak gerekir. Güneşteki zararlı ışınlar yaz aylarında artsa da kış aylarında da bu ışınlar havada bulunmakta. Ayrıca güneş koruyucular cildi sadece zarar ışınlardan değil havadaki serbest radikallerden de korumaya yardımcı olur. Yaşanan pek çok cilt probleminin ana nedeni havadaki serbest radikaller. Yaşadığımız ortamda bulunan radyasyon,  egzoz dumanları, sigara içilen ortamların havası ve daha pek çok etken cildimize zarar veriyor. Bu etkileri azaltmak içinde güneş koruyuculardan yararlanmalıyız. Ancak bu noktada şunu belirtmekte fayda var. Dermokozmetik ürünler alırken içeriklerine mutlaka dikkat edin. Kimyasal değil bitkisel içerikli ürünleri almaya özen gösterelim. Hani bir söz vardır kaş yapayım derken göz çıkarmak diye sonuçta doğa bize sınırsız bir imkan sunmuşken doğal olan varken kimyasal ürünleri neden kullanalım ki? Unutmamak gerekir ki biyolojik yaş yoktur cilt yaşı vardır. Sağlıklı ve genç bir cilde sahip olmak için doğada sınırsız bir mağaza var. Üstelik bu ürünlerin hepsi elimizin altında olan ürünler. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...