Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Nisan 2018 08:51

İşte soğanın büyük faydası

Soğan eski çağlardan beri toplumlar tarafından pek çok hastalık için ilaç olarak kullanılmış. Yakın zamanda yapılan araştırmalar soğanın bu kullanımlarını destekler nitelikte. İşte soğanın büyük faydaları....

İşte soğanın büyük faydası
soğan,ayak

Soğan suyunda bulunan sülfür ve kuersetin yanıklardan kaynaklanan acıyı anında azaltıyor. Bunun yanı sıra yanık izi ve enfeksiyon oluşumuna da engelliyor. İz oluşumunu azaltan topikal bir krem üzerinde yakın zamanda bir araştırma yürüten bilim insanları, kremin içindeki soğanın kolajen yapısını geliştirdiği sonucuna vardı.

Böcek ısırıklarından dolayı kaşınan bölgeye soğanı ikiye kesip sürün. Soğandaki sülfür, böceğin bıraktığı zehri ya da tükürüğü çıkaracaktır. Soğan, aynı zamanda çok iyi bir sinek ilacıdır. Soğan yağıyla sinekleri kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.
Kulağınız ağrıyorsa soğanı ısıtıp suyunu çıkarın. Çıkardığınız soğan suyundan bir iki damla ağrıyan kulağınıza damlatın. Soğanın anti-inflamatuar içeriği şişliği azaltır, suyu fazla kulak kirinin atılmasını sağlar. Bu yöntem 19. yüzyıldan beri kullanılıyor.
Ortaçağdan bu yana kesilmiş soğanı odada bulundurmanın odadaki bakteri ve virüsleri öldürdüğüne inanılır. Salgın hastalıklar olduğunda insanlar soğan doğrayıp kaselerle odalara koyuyorlarmış. Günümüzde hala buna inananlar havadaki mikrobu öldürmek için soğan kullanıyor. Soğan kokusunun havadaki hastalığı topladığı düşünülüyor.
Ateşiniz mi var? Soğanı kesip kalın bir dilimi ayağınızın altına koyduktan sonra çorap giyin. Ayak altında 7 binden fazla sinir ucu bulunduğu için ayakların vücudun geri kalanına açılan bir kapı olduğu düşünülüyor. Soğan kokusu bu sinir uçları yoluyla vücuda girerek vücuttaki mikropları öldürüyor.
.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...