Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Eylül 2018 04:27

Kabukları faydalı olan gıdalar

Bazı besinlerin çok faydası olduğunu biliyoruz ancak bu kabuklu besinlerin kabuklarının da faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Kabukları faydalı olan gıdalar
kabukları faydalı besinler

KİVİ KABUĞU 

Gıda zehirlenmelerine iyi gelen besinlerin başında gelir. Zehirlenme sırasında katı meyve sıkacağına kiviyi soymadan sıkıp içerseniz kabuğundaki vitaminler sayesinde mideniz temizlenir.

PATATES KABUĞU 

Patates kabukları şişlikleri indirmede harika bir besindir. Özellikle yüzdeki sivilce ve göz altı torbalarına iyi gelir.

ELMA KABUĞU 

Elma kabukları kurutulup çay oalrak tüketilir. Bu çay yemek borusunu ve mideyi temizler. Ayrıca göz altı morlukları içinde elma kabuklarını bir saat göz altınızda bekletebilirsiniz.

FINDIK KABUĞU 

Yapılan araştırmalarda fındık kabuğunun kemoterapi gören hastaların yaşadıkları deformeleri azalttığı gözlemlenmiştir. Bu yüzden bilim adamları fındık kabuklarından ilaç üretmeyi ve kemoterapi gören hastalarda ilaç olarak kullanmalarını hedefliyor.,

PORTAKAL KABUĞU 

İçerdiği esansiyel yağı sayesinde ciltteki deforme hücreleri azaltır. Ayrıca haşeratlarda portakol kokusunu sevmez. Nedeni de yine bu yağdır.

MUZ KABUĞU 

Muz içerdiği yüksek lif sayesinde sindirim hastalıkalrı riskini azaltır. Kabuğu ise cilt problemlerine iyi gelir.

LİMON KABUĞU 

Limon kabuklarındaki çözücü asit boğaz iltihaplanmalarında ortaya çıkar enfeksiyon virüslerini azaltır. Aynı zamanda tıkanan burunu açmadada kullanılır. Bazı uzmanlar limon kabukları yıkanıp tüketildiğinde diş sağlığını da desteklediğini belirtiyor.

ŞEFTALİ KABUĞU 

Şeftali kabuklarını yüzünüze sürerek tonik etkisi yapabilirsiniz. İçerdiği A vitamini sayesinde yüzünüzü toksinlerden arındırarak parlaklık hissi verir.

SOĞAN KABUĞU 

Doğa da bulunan güçlü antioksidan besinlerin başında gelen soğanın faydaları herkes tarafından bilinir. Ancak soğan kabuğunun faydaları hakkındaki gerçekleri çok az insan bilir. Uzmanalr soğan kabuklarının faydasının soğandna daha fazla olduğunu vurguluyor. Vücudun günlük ihtiyacı olan lif ve flavonoidler karışılıyabilen soğan kabukları kan düzeyindeki kötü kolesterolü düzenleyerek kalp hastalıklarını önler. Aynı zamanda soğan kabukları kaynatıp içildiğinde vücutta bulunan tüm iltihabı söker atar. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...