Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Kasım 2016 16:17

'Kızılay Kart' başvuruları başladı

Avrupa Birliği'nin (AB) mali kaynağını sağladığı, Türkiye'de yaşayan bir milyon sığınmacı için dağıtılacak "Kızılay Kart" için başvurular bugün başladı.

'Kızılay Kart' başvuruları başladı
avrupa birliği,

AB İnsani Yardım Komisyonunun 348 milyon avro maddi kaynak sağladığı ve Türk Kızılayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı iş birliğinde yürütülen "Yabancılara Yönelik Sosyal Uyum Yardım Programı" kapsamında, kamplar dışında bulunan Suriye vatandaşı ve İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne kayıtlı diğer sığınmacılara her ay kişi başı yüzer lira nakdi yardım yapılacak.

AB İnsani Yardım Yetkilisi Sara McHattie, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, programın önceliğinin Türkiye'de yaşayan bir milyon sığınmacıya ulaşmak olduğunu vurguladı ve kartlara yüklenen nakdi yardımın her türlü ihtiyacı karşılamada kullanılabileceğini söyledi.McHattie, Avrupa Parlamentosunun (AP), Türkiye'nin AB ile sürdürdüğü üyelik müzakerelerinin geçici bir süreliğine dondurulması yönündeki tavsiye kararının ve aralık ayından yapılacak dışişleri bakanları toplantısı sonucunun söz konusu yardım programını etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine, "Avrupa Birliği İnsani Yardımı bu konulardan bağımsızdır ve biz Türk hükümetine bağlı kuruluşlarla harika bir iş birliği içerisindeyiz. Kontratı çoktan imzalanmış ve devam eden projeler var. Söz konusu projeleri durdurmak için herhangi bir sebep yok." dedi.

BAYRAM SELVİ ŞÖYLE DEVAM ETTİ:

Türk Kızılayı Göç ve Mülteci Hizmetleri Müdürü Bayram Selvi de başvuruların program ortaklarından olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı 970 merkezdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla alınacağını kaydetti.Selvi, başvuru sonucunda belirlenen kişilerin Halk Bank şubeleri aracılığıyla kartlarını teslim alabileceğini dile getirdi.Program kapsamında yapılacak yardımlarda engelliler, yaşlılar ve eşini kaybeden kadınlara öncelik sağlanacak.Başvuruları kabul edilen sığınmacıların kartlarının, Ocak 2017'den itibaren dağıtılması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...