Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Mart 2017 09:21

Kalp pili kullananlar elektrikli aletlerden uzak durmalı

Son yapılan bir araştırma, kalp pili kullananların günlük yaşamda kullandıkları elektrikli cihazlardan uzak durmaları gerektiğini ortaya koymaktadır.

Kalp pili kullananlar elektrikli aletlerden uzak durmalı
kalp pili, kalp, sağlık

Yapılan bir araştırmaya göre kalp pili kullanan binlerce insan saç kurutma makinesi, elektrikli tıraş makinesi ve el matkapları gibi ev cihazlarından etkilendiği ortaya çıktı. 

Araştırmacılar, günlük yaşamda kullanılan bu cihazlarda üretilen elektromanyetik alanların, kalp pilini ayarlama düzeneğine zarar vermek için yeterli olduğunu belirtti.
 
İngiltere'de her yıl ortalama 39 bin kişi kalp pili nakliyle yaşamına devam etmektedir. 
 
Bu küçük aletler kalbe elektrikli baklalar göndererek çalıştırıyor ve vücuda düzenli kan pompalanmasını sağlıyor. 
 
Kalp pili kullananların indüksiyon ocaklarıyla üretilen elektromanyetik alanlardan uzak durmaları tavsiye edilmektedir. Ayrıca  X-ray cihazlarının bulunduğu yerlerde oyalanmamaları önerilmektedir.
 
Ancak Amerika Kalp Vakfı'na ait Circulation gazetesinde yayımlanan son araştırmaya göre, kalp pilinin birçok cihazdan olumsuz etkilenebileceğini göstermektedir.
 
Almanya'da bulunan Aachen Üniversitesi Hastanesi araştırmacıları, saç kurutma makineleri, elektrikli tıraş makineleri, çim biçme makineleri ve dairesel testerelerin kalp pilinin çalışmasını etkileyecek kadar güçlü manyetik dalgalar yaydığını ortaya çıkardı.
 
Araştırmaya önderlik eden kardiyolog Dr. Andreas Napp, "Hastalar günlük uygulamada ya da çalışma ortamında güçlü elektromanyetik alanlara maruz kaldıklarında cihaz implantasyonundan önce doktorlarını bilgilendirmelidirler. Kalp pili polikliniklerinde yapılan takip ziyaretleri sırasında cihazın hassasiyetini yeniden programlarken dikkatli olmalısınız." dedi. Napp ayrıca, hastaların elektrikli aletleri dikkatli bir şekilde kullandığında güvende olacağını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...