Tgrt Haber
29 Mart 2018 11:05

Kanser hastalığına karşı aşı ümidi! Yüzde 97 başarı sağlandı

Çağımızın illet hastalıklarından biri olan kanser karşı aşısı ümidi. Fareler üzerindeki denemelerinde yüzde 97 başarı sağlandı.

Kanser hastalığına karşı aşı ümidi! Yüzde 97 başarı sağlandı
kanser,,kanser hastalığı,,kansere aşı,,kanser aşısı,,sağlık,,sağlık haberleri,

Kanser için yeni bir aşı ümidi doğdu. Stanford Üniversitesi’nden uzmanlar, bağışıklık sistemine kanserli hücreleri tanıtıp savaşmasını sağlayan bir aşının kan kanserli fareler üzerindeki denemelerinde yüzde 97 oranında başarı elde edildiği açıklandı

Kanser için yeni bir aşı ümidi doğdu. ABD’nin Stanford Üniversitesi’nden Dr. Ronad Levy liderliğindeki bir ekip, bağışıklık sistemine kanserli hücreleri tanıtıp savaşmasını sağlayan bir aşının kan kanserli fareler üzerindeki denemelerinde yüzde 97 başarı sağlandığını açıkladı.

Tedavi için gerekli olan ilk etken madde şu anda insanlarda kullanım için onaylandı. Bir diğer etken madde ise çok sayıda klinikte insanlar üzerinde deneniyor. İnsanlar üzerinde denemeler tamamlanır ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden onay alabilirse aşı 1 yıl içinde piyasaya sürülebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...