Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Kasım 2016 15:59

Kemik gelişimi için gerekli ve kemikleri güçlendiren vitaminler

Kemik sağlığını korumak ve kemikleri güçlendirmek için doğru beslenme çok önemlidir. Özellikle içeriğinde Kalsiyum, D vitamini ve C vitamini bulunan gıdaları tüketmek, güçlü kemiklerde önemli rol oynar. İşte kemikleri güçlendiren besinler:

Kemik gelişimi için gerekli ve kemikleri güçlendiren vitaminler
kemik gelişimi,vitamin,

Kuru erik "British Journal of Nutrition" (İngiliz Beslenme Dergisi)'nde yayımlanan bilimsel araştırmaya göre, kuru erik yemek kemik yoğunluğunu artırıyor, kemik gelişimine katkıda bulunuyor, kemikleri güçlendirip osteoporozu ve kemik kırılmasını önlüyor. Beslenme Ve Diyet Uzmanı Lauren Graf, kuru eriğin özellikle polifenoller olmak üzere antioksidan açısından zengin bir besin olduğunu, kemikleri koruyan yiyeceklerden olduğunu bildiriyor. Kuru eriği ara öğünlerde yalın olarak tüketebileceğiniz gibi, yoğurt gibi kalsiyum kaynağı yiyeceklere ekleyip, o şekilde yiyerek daha faydalı hale getirebilirsiniz.

HABERİN DETAYINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...