Tgrt Haber
09 Nisan 2015 17:34

Kızılay'dan Irak'taki 800 aileye yardım

Türk Kızılayı, Irak'ın Kerkük kentinde 800 sığınmacı aileye gıda yardımında bulundu.

Kızılay'dan Irak'taki 800 aileye yardım
kızılay,

Kızılay Irak İnsani Yardım Sorumlusu Şafak Lostar, AA muhabirine yaptığı açıklamada çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek Erbil, Kerkük, Duhok ve Süleymaniye'deki kamplarda barınan sığınmacılara yardım etmeye devam ettiklerini söyledi. 
Yardım faaliyetlerini Irak'taki bütün bölgelere yaymaya çalıştıklarını belirten Lostar, "Bugün Altınköprü ilçesiyle Kerkük'teki Yahyava kampında toplamda 800 aileye gıda yardımı yaptık. Savaştan dolayı kendi ülkelerinde sığınmacı duruma düşen bu kardeşlerimize yönelik yardımlarımızı sürdüreceğiz" dedi. 
Türk Kızılayı'nın Bağdat'taki sığınmacılara yönelik desteğini de arttırdığını kaydeden Lostar, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden herkese ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Lostar, "Önümüzdeki günlerde Azamiye, Kazımiye ve Geylani Vakıflarına 42 ton daha gıda yardımı yapacağız. Onlar da dağıtılacak kampları belirleyip sığınmacılara ulaştıracaklar. Gıdanın yanı sıra giyim yardımı da yapacağız" ifadelerini kullandı. 

Türkiye, Irak'ta çatışmaların başladığı 2014 Haziranı'ndan beri bölgede insani yardım faaliyetlerinde bulunuyor. Duhok'ta 40 bin sığınmacının barınabildiği 2 modern çadır kamp kuran Türkiye, Irak'a bugüne kadar 760'ı aşkın tırla insani yardım gönderdi. Türkiye, ayrıca Irak ordusu ve Peşmergeye de askeri malzeme yardımı yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...