Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2016 02:34

Kolon kanserinde Aspirin'in kullanılabilecek

Yıllardır baş ağrısı ve kalp krizi tedavisinde kullanılan Aspirinin, kanser tedavisinde de kullanılabileceği açıklandı

Kolon kanserinde Aspirin'in kullanılabilecek
kolon kanseri, aspirin,

Genellikle kalp krizi ve kalp hastalıkları riskini azaltması için hastalara verilen aspirini doktorlar artık prostat ve kolon kanseri tedavisinde de iyileştirici olarak kullanılabileceğini belirtti. Norveç'te yapılan araştırmaya göre; aspirin kanser hastalarının ölüm oranını yüzde 15-25 oranında azaltıyor.

KANSER HASTALARINA UMUT OLACAK

Araştırmada yer alan doktorlardan Kjetil Taskén, yılda binlerce hastaya yardımcı olunabileceğini söyleyerek, aspirinin ucuz ve yan etkisi az olan bir ilaç olduğu için ilginç olduğunu, bu yüzden de yılda yaklaşık 4 bin kolon kanseri hastası için yararlı olabileceğini ekliyor. Ayrıca doktorlar kolon kanserinden kurtulan hastalarda kanserin nüksetme riskini önlemek için de kullanılabileceğini öne sürüyor.

DOKTORA DANIŞILMADAN KULLANILMAMALI

Buna rağmen aspirinin kanser hastalarında kullanılıp kullanılmaması gerektiği tartışmalı bir konu çünkü beyin ve midede kanamalara sebep olabiliyor.Bu yüzden kanserli hastaların herhangi bir ilaç kullanmadan mutlaka doktorlarına danışmaları gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...