Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Kasım 2016 15:18

Kuru hurma kilo aldırır mı, zayıflatır mı?

Hurma, demir, kalsiyum, lif, magnezyum, potasyum, bakır, manganez, B6 vitamini gibi vücudumuz için gerekli birçok vitamin ve minerali içeriğinde barındıran çok besleyici harika bir gıdadır.

Kuru hurma kilo aldırır mı, zayıflatır mı?
hurma,

Diyetinize hurmayı kesinlikle dahil etmelisiniz. Hurma, sizi sağlıklı ve fit tutmasının yanı sıra, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirerek, zayıflarken hastalanmanızı da engeller. Bugünkü makalemizde, (Hurma zayıflatır mı, kilo yapar mı, 1 adet hurma kaç kaloridir?) Sorularına diyetisyenlerin verdiği cevapları yayımlıyoruz. 

İŞTAHI KAPATIR

Beslenme ve Diyet Uzmanı Güzide Arslan, hurmanın % 20 su içeriği ve lifli yapısı sayesinde bağırsakları rahatlattığını, bağırsakları hareket ettirip kabızlığı gidererek, gıdaların emilim süresini yavaşlattığını ve kilo vermeye yardımcı olduğunu bildiriyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: (Yapılan araştırmalarda sabah, öğlen ve akşam yemeğinden bir saat önce iki-üç hurma yenilerek yapılan diyetin iştah kesip tok tutttuğu ve bağırsak hareketlerini hızlandırarak daha hızlı kilo verdirdiği gözlemlenmiştir.)

DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...