Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Nisan 2016 13:57

Menenjitsiz bir dünya aşıyla mümkün

Prof. Dr. Ceyhan, 2 yaş altındaki çocukların, bağışıklık sistemi düşük olanların, yaşlıların menenjit riski altında bulunduğunu belirterek, aşılarla bu ölümcül hastalıktan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Menenjitsiz bir dünya aşıyla mümkün
menenjit,aşı,

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Aşı Çalışma Grubu Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 2 yaş altındaki çocukların, kalabalık ortamlardaki kişilerin, bağışıklık sistemi düşük olanların, yaşlıların ve sağlık personelinin menenjit riski altında bulunduğunu belirterek, menenjit aşılarıyla bu ölümcül hastalıktan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.Ceyhan, "24 Nisan Dünya Menenjit Günü" dolayısıyla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, menenjitin "beyin zarı iltihabı" anlamına geldiğini, hayati bir organ olan beynin etrafındaki dokulara iltihabi olması nedeniyle ciddi zararlara yol açtığını belirtti.Mehmet Ceyhan, menenjit geçiren hastalarda en sık görülen kalıcı hasarlardan birinin işitme kaybı olduğuna dikkati çekerek, menenjitin öğrenme güçlükleri, sara nöbetleri ve felç gibi ciddi sonuçlar doğuran bir hastalık olduğunu söyledi.Menenjit sırasında bir hekimin karşılaşabileceği en korkunç tablonun "sepsis" denilen kana mikrop karışması olduğunu dile getiren Ceyhan, bu durumda hastaların kaybedildiğini dile getirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...