Tgrt Haber
08 Nisan 2015 17:09

O ilde domuz gribi karantinası

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde iki hastada domuz gribinin tespit edilmesi üzerine, hastalar karantinaya alındı.

O ilde domuz gribi karantinası
diyarbakır,dicle üniversitesi,

Diyarbakır'da bir süre önce 11 hastadan domuz gribi şüphesiyle kan örnekleri alındı. Ankara'ya gönderilen numunelerden yapılan incelemede iki hastada domuz gribi virüsü tespit edildi. Gribe yakalanan V.B ve A.Y adlı hastalar Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.Konu hakkında açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Sait Alan, hastalardan alınan numunelerin Ankara'ya gönderildiğini ve iki hastanın sonuçlarının pozitif olduğunu söyledi. Dr. Alan, şu anda iki hastayı karantinaya aldıklarını ve solunum izolasyonu yaptıklarını belirterek, "Grip mevsimi olmadığı için yayılma riski bulunmuyor. Normal tedavilerini uyguluyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...