Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2015 12:45

Ofiste beslenmenin püf noktaları

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, ofiste beslenmenin püf noktaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ofiste beslenmenin püf noktaları
Nilay Keçeci, ofiste beslenme

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan obezitenin özellikle hareketsiz yaşam tarzı ve sürekli atıştırmalık ara öğünler tüketilmesi nedeniyle oldukça büyük sağlık problemlerini beraberinde getirdiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, “Obezitenin en büyük komplikasyonlarından biri şeker hastalığı, hareketsiz yaşam tarzı ve sağlıksız ara öğünler şeker hastalığı başta olmak üzere, kalp ve benzeri hastalıkları da tetikliyor. Özellikle ofis çalışanları için yapılan araştırmalar da bu sorunun daha büyük bir problem olduğuna dair veriler sunulmakta. Ofis çalışanları, hareketsiz iş hayatı, sürekli oturarak çalışmak ve ofiste tüketilen sağlıksız ara öğünler nedeni ile obeziteye yakalanma riski en yüksek olan gruplardan biri olarak belirlendi” diye konuştu.
Ofis çalışanlarının kilo almadan sağlıklı yaşamaya devam etmek ve hastalıklardan kurtulmak için yapılması gerekenleri sıralayan Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, şöyle devam etti:
“Öncelikle sağlıksız ara öğünleri, ofise dışardan getirilen tatlı, baklava ve çikolata gibi yağ oranı ve şeker oranı yüksek olan besinleri raflara kaldırmalı ya da hiç tüketmemeliyiz. Bu besinler sonrasında daha fazla acıkmamıza neden olacak kan şekerimizi düşürecek ve fazla yemek yeme isteğini tetikleyecektir. Özellikle ofis çalışanlarının, galeta peynir ya da 1 porsiyon süt ve yoğurt grubu yanında 1 orta boy meyve ya da 1 avuç karışık kuruyemiş ya da kuru meyve tarzında sağlıklı ara öğünler tüketmeleri gerekmektedir. Oturdukları masadan ya da bilgisayar başından kalkarak biraz hareket etmeleri ya da asansör yerine merdiven kullanmaları hareketsiz geçen iş günlerinin de toparlanmasına yardımcı olacaktır. Özellikle ofislerde iş verimliliği ve mutlu bir çalışma ortamının oluşabilmesi için kişilerin kendilerini iyi hissetmeleri ve tükettikleri besinlere dikkat etmeleri başlıca unsurdur. Yapılan araştırmalar, masa başı çalışan kişilerde kilo almak ve kilo koruyamamak durumlarının iş verimliliği ve çalışma şekillerini etkilediğini belirlemiştir.
Özellikle öğle yemeğini ofis içerisinde tüketen çalışanların, ortak çıkan yemeklerdeki yağ ve tuz miktarını bilemediklerinden ağır yemekler sonrası evde akşam yemeklerini hafif bir şekilde geçirmeleri gerekmektedir. Yağlı ve şekerli öğün tüketenler gün içerisinde hem yürüyüş yapmalı hem de akşam yemeğini salata ya da hafif zeytinyağlı bir sebze yemeği yanında 1 kase yoğurt ile geçirebilirler bu durum kontrol edilemeyen beslenme düzenini toparlamaya yardımcı olur.” 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...