Tgrt Haber
04 Şubat 2016 01:56

Organlarıyla 3 kişiye umut oldu

Burdur'da rahatsızlanarak götürüldüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Özgür Erol'un böbrekleri ve karaciğeri 3 hastaya nakledilecek.

Organlarıyla 3 kişiye umut oldu
organ, nakil,

Burdur’da oturan 47 yaşındaki Özgür Erol, önceki gün kusma şikayetiyle Burdur Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan tetkiklerinde beyin ödemi teşhisi konulan Özgür Erol, yoğun bakım ünitesine bağlandı. Yapılan müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşen Erol’un organları ailesi tarafından bağışlandı.

BÖBREKLERİ VE KARACİĞERİ BAĞIŞLANDI

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Organ Nakil Merkezi'nden gelen Yard. Doç. Dr. İhsan Yıldız, Yard. Doç. Dr. Zafer Sabuncuoğlu ve Yard. Doç. Dr. Yavuz Koç'tan oluşan ekip, Özgür Erol'un iki böbreği ve karaciğerini aldı. Organlar Isparta ve Antalya’da organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

'BİNLERCE İNSAN ORGAN BEKLİYOR'

Burdur Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Reha Sermed Aygören, kentte son bir yılda biri Bucak İlçesi’nde olmak üzere 4 organ bağışı gerçekleştiğini söyledi. Organ bağışının önemine dikkati çeken Op. Dr. Aygören, ''Ülkemizde binlerce insan organ beklemekte. Bu konuda duyarlılığın artması ve bu bağışların da sık görülmesini ümit etmekteyiz. İlimizde de bu konu ivme kazanmış durumda'' dedi.

BİRİ ISPARTA, DİĞERİ ANTALYA'YA

Özgür Erol'un böbreklerinden birinin Isparta SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki hastaya, karaciğerinin ise Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki hastaya nakledileceğini aktaran Op. Dr. Aygören, ''Diğer böbrek ise Ulusal Organ Bilgi Bankası tarafından belirlenen bir hastaya nakledilecek. Organ bağışlayan aileye ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...