Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Mart 2017 13:27

Potasyum yüksekliği (Hiperkalemi) neden olur, nasıl düşürülür?

Potasyum, vücudun sağlıklı bir şekilde çalışması için gerekli olan mineraldir. Bu mineral özellikle sinir ve kaslar için çok önemlidir. Kalp de dahil tüm kasların potasyuma ihtiyacı vardır.

Potasyum yüksekliği (Hiperkalemi) neden olur, nasıl düşürülür?
potasyum yü-ksekliği,

Potasyum yiyecekler yoluyla karşılanır. Böbrekler, vücuttaki bu mineralin dengesini korumak için fazla potasyumu idrarla atarlar.  Potasyum yüksekliği, kandaki potasyum seviyesinin normalden daha yüksek olmasına denir ve tıbbi olarak Hiperkalemi olarak adlandırılır. Kanda potasyum seviyesi normalde litre başına 3.6 ila 5.2 milimol (mmol / L) 'dir. 6.1 milimol (mmol / L) L'den 7.0 milimol (mmol / L) L'ye kadar potasyum seviyeleri orta düzeyde hiperkalemi(potasyum yüksekliği) olup, 7 mEq / L'nin üzerindeki seviyeler ciddi hiperkalemi anlamına gelir. Kandaki potasyumu düzeyi 7.0 mmol / L'nin üzerinde olması tehlikeli olabilir ve derhal bir tedavi gerektirir.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...