Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Haziran 2016 11:55

Ramazan'da susuzluğumuzu nasıl gideririz

Uzun saatler aç ve susuz kaldığımız Ramazan ayında aşırı su isteğinin önüne geçmek için uzmanlar meyan kökü susuzluğa birebir diyor.

Ramazan'da susuzluğumuzu nasıl gideririz
ramazan, susuzluk,

Dr. Fevzi Özgönül, “Ramazan ayında vücudumuzun ister istemez strese giriyor. Özellikle bu yıl da yaklaşık 17 saat aç ve susuz kalacağımızı düşünürsek biraz desteğe ihtiyacımız olacaktır. İşte meyan kökü şerbeti tam size göre" dedi. 

Dr. Özgönül, "Stresli olduğumuz zaman böbrek üstü bezlerimiz kortizol adı verilen bir hormon salgılayarak vücudumuzun enerji dengesinin olumsuz yönde etkiliyor. Hatta aşırı kortizol üretimi neticesine vücutta hem lüzumsuz su tutulmasına (ödem) hem de vücudumuzun bu suyu kullanması nedeniyle sonrasında aşırı su isteğine neden oluyor.” diye konuştu.

Meyan kökü şerbetinin özellikle susuzluğa karşı birebir geldiğini belirten Dr. Fevzi Özgönül, şerbetin faydalarını saymakla bitiremedi.

Meyan kökü şerbetinden iftarda 1, sahurda 1 kere içmeniz susuzluğunuza çok iyi gelecektir.

GEREKLİ MALZEMELER

1 avuç meyan kökü
2 litre su
Tülbent

NASIL HAZIRLANIR?

Meyan kökü yıkanır tülbent içine konur. Meyan kökü odunsu bir bitki ezilip lif haline getirilir veya hazır lif halinde bulunur. 1 kaseye konur ve üzerine su eklenir. 4-5 saat beklenir, süzülür havadan oksijenlenerek yani köpürtülerek süzgece dökülür, süzülür. Sonra bu kahverengi su tülbentten süzülerek içilir.

Meyan kökü, fazla tüketilirse eklemlerde ve yüzde ödem oluşturabilir, yüksek tansiyona sebep olabilir ve vücutta potasyum kaybına yol açabilir.

Bu yüzden bu bitkinin fazla tüketilmesi de zararlıdır. Ayrıca vücutta sıvı birikmesine ve böbrek rahatsızlığına yol açabilir. Bu şifalı bitkinin faydaları kadar zararları da bulunabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...