Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Şubat 2018 14:45

Saç ekimi yapılış aşamaları

Saç ekimi yapılacak olan kişiler için öncelikle hastaya ön muayene yapılması gerekmekte olup, hastanın saç ekim operasyonuna uygun olup olmadığına karar verilmektedir. Bu noktada hastaların kolay yollardan ekim yapan yasal olmayan temiz ve operasyon sonrası garanti sağlamayan yerlere yaptırmamaları gerekmektedir.

Saç ekimi yapılış aşamaları
saç ekimi,

Saç ekim operasyonu bir kaç aşamadan meydana gelmekte olup, bu işlemin yapılması için ilk olarak saç köklerinin gerekli bölgelerden alınması gerekmektedir. Bu bölge için hastanın en sağlıklı ve en dayanıklı kıl köklerine sahip bölgesi tercih edilecek olup, genelde kafanın yan bölgesi ya da ense kökünden elde edilmektedir. Kafanın yan veya ense kökünde saçın az olduğu gibi bazı durumlarda omuz, kol bölgelerinden de olabilmektedir. Kıl kökleri alındıktan sonra köklerin yerleştirileceği kanallar açılmaktadır. Bu kanalların açılma işlemi bu iş için özel olarak üretilen aletlerle yapılmaktadır. Bu aletlerin arınık olması oldukça önemli olup mutlaka alanında uzman hekimler tarafından yapılması gerekmektedir.

Daha sonra bu özel araçlarla açılmış olan kanallara saç kökleri uygun bir şekilde yerleştirilmektedir. Bu kökler yerleştirildikten sonra hassas bir şekilde ekim yapılan bölge sargıya alınmaktadır. Bu sargılar hastanın iyileşme sürecine bağlı olarak üç dört gün ile bir hafta arasında çıkarılmaktadır. Bu sürece girecek olan hastaların en çok merak ettiği şeylerden biri de saç ekim fiyatları olup en çok sorulan sorular arasına girmektedir. Bu sorunun net bir cevabının olmaması hastanın durumu, yapılacak operasyonun büyüklüğü ve uygulanacak tekniklerce değişim göstermekte olup bu konuda FBM tıp merkezi ile iletişime geçilerek detaylı bilgi ve doğru fiyatlandırmaya ulaşabilirler.

Bu operasyonun öncesinde daha güzel ve hem hastanın isteği aynı zaman da sağlığı açısından hekimlerce yapılacak uygulama bilgisayar programlarınca çizgilendirilip saç ekim işlemi sonrası oluşacak olan portre hastaya gösterilmektedir. Hastalar bu şekilde operasyon sonrası nasıl görüneceklerini bilerek bu ameliyatı gönül rahatlığı ile gerçekleştirebilirler. İyileşme sonrası ilk yıkama işlemi hekim tarafından gerçekleştirilmekte olup sargılar açıldıktan bir hafta sonra hastalar günlük hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilmekte olup hiçbir problem yaşamazlar.

Kaynak: www.fbm.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...