Tgrt Haber
19 Mart 2014 11:57

SGK, emzirme ödenek şartı olan başvuruyu kaldırdı

SGK, emzirme ödeneği İçin yazılı talebi kaldırdı, doğan çocuğa ilişkin bilgileri kimlik paylaşım sistemi üzerinden tespit ederek, emzirme ödeneklerini verecek. İşte detaylar.

SGK, emzirme ödenek şartı olan başvuruyu kaldırdı
emzirme ödeneği,sgk,sgk kaldırdı,ödenek,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden, doğan çocuğa ilişkin bilgileri tespit edilerek, emzirme ödeneklerinin herhangi bir talep şartı aranmaksızın sigortalılara ödeneceğini açıkladı.
HER ÇOCUK İÇİN 103 TL
SGK'dan yapılan yazılı açıklamada "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 16'ncı maddesine göre analık sigortasından 4/a (SSK) ve 4/b (Bağ-Kur) kapsamında olanlara her çocuk için Kurum Yönetim Kurulu'nca belirlenip, Bakan tarafından onaylanan tarifeye göre 2014 yılı için 103 lira emzirme ödeneği verilmektedir.
ARTIK OTOMATİK OLARAK TESPİT EDİLECEK
Söz konusu ödeneğin verilebilmesi daha önce sigortalıların 'yazılı' olarak talepte bulunmaları şartına bağlıydı. Emzirme ödeneklerinin daha kısa sürede ilgililere ödenebilmesini sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumları Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle artık emzirme ödeneği verilmesinde aranan yazılı talep şartı kaldırıldı.Bunagöre, Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden, doğan çocuğa ilişkin bilgiler tespit edilerek, emzirme ödenekleri herhangi bir talep şartı aranmaksızın sigortalılara ödenecek" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...