Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 May 2018 05:26

Sigara içen akciğer şoke etti!

Ağzınıza bir sigara koyduğunuz anda, vücudunuzu öldürmeye başlar. Kuzey Carolina'da bir hemşire olan Amanda Eller, sağlıklı akciğerler ve sigara içen akciğerler ile ilgili hazırladığı videolı deneyi izlenme rekorları kırdı.

Sigara içen akciğer şoke etti!
akciğer,test

Sağlıklı akciğerler pembemsi kırmızıdır ve 20 yıl boyunca günde bir paket sigare içen akciğerlerin çalışma performansı gösteriliyor. Sigara içen ciğerin esnekliği neredeyse yüzde elliye yakın düştüğü gözleniyor. Sigara içenlerin akciğerleri KOAH, kanser gibi hastalıklara yakalanma rizki yüzde doksana yakın. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de 2016'da 422 bin 135 vatandaşın hayatını kaybettiğini, bu rakamın yaklaşık yüzde 27'sine denk gelen 115 bin kişinin ölüm nedenin de tütüne, çoğunlukla da sigaraya bağlı hastalıklar olduğunu bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...