Tgrt Haber
09 Eylül 2015 05:05

Sigarayı bırakmak için beyinde bölge bulundu

Beyinde bulunan insular korteks’in sigara bağımlılığını arttıran bölge olduğu tespit edildi. Sigara tiryakilerine sigarayı bırakmanın yeni yöntemi bulundu.

Sigarayı bırakmak için beyinde bölge bulundu
sigara, sigara bırakma,

 Beyninde bu bölümün zarar gördüğü hastaların sigarayı bırakması uzmanları harekete geçirdi. ABD’de yapılan araştırmaların sonucu ilginç. Felç geçiren hastalarda insular korteksi hasara uğrayan kişiler tiryakilikten kurtulduğu görüldü.
Araştırmaları yapan bilim adamları beynin bu bölümü hedef alınarak daha fazla inceleme yapılırsa tiryakiliğin sona ermesine yardımı olacağını söylüyor. Uzmanlar derin beyin stimülasyonu ve transkranyal manyetik stimülasyon adı verilen bu çalışmaların tedavi edici özelliklerinin araştırılması gerektiğini savunuyor.
Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde de benzer bir araştırma ile insular korteksi hasar gören hastaların sigarayı bıraktığını açıklaması araştırmaların bu yönde yoğunlaşacağını gösteriyor. Beynin bu bölgesinin duygularla ilişkisi olduğuna inanan doktorlar beyin taraması yapılan felç geçirmiş hastaların %70’inin sigarayı bıraktığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...