Tgrt Haber
06 Haziran 2014 16:33

Uyku apnesi diyabeti tetikliyor

Pek çok insanın yaşadığı sorunlardan biri olan uyku apnesi, birçok hastalığın tetiklenmesine sebep oluyor. Yapılan araştırmalar sonucunda uyku apnesinin diyabeti de tetiklediği ortaya çıktı.

Uyku apnesi diyabeti tetikliyor
uyku apnesi, diyabet, hastalık,

Belki de şeker hastası olmanızın altında yatan neden, yaşadığınız uyku apnesi sorunu olabilir. 06 Haziran 2014 Cuma 15:48 Pek çok insanın yaşadığı sorunlardan biri olan uyku apnesi, birçok hastalığın tetiklenmesine sebep oluyor. Yapılan araştırmalar sonucunda uyku apnesinin diyabeti de tetiklediği ortaya çıktı. Belki de şeker hastası olmanızın altında yatan neden, yaşadığınız uyku apnesi sorunu olabilir. Uyku apnesi problemi pek çok hastalığın meydana gelmesini tetikliyor. Obstrüktif uyku apnesi, solunum yolunda olan tıkanma ya da daralmalarla meydana gelen ciddi bir sorundur. Geceleri uyurken nefes almayı zorlaştıran bu rahatsızlık, günümüzün en sık karşılaşılan sorunlarından olan diyabeti de tetikliyor. Uykuda nefes durması olarak da kısaca tanımlayacağımız uyku apnesinde sesli soluma, horlama, huzursuz vücut hareketleri dikkat çekiyor. Nefes almanın durması anında gürültülü horlama başlar ve bu sorunu yaşayan kişiler geceleri defalarca uyanır. Uyku apnesinin şiddetli olması, ciddi hastalıklarında başlaması demektir. Uyku apnesinin yol açtığı hastalıkların başında diyabet yani halk arasında bilinen adıyla şeker hastalığı geliyor. Bunun yanı sıra uyku apnesinin yol açtığı sorunlar; yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, inmedir. Ayrıca uyku apnesi yaşayan hastaların uykusuzluktan dolayı trafik kazası geçirme riski de büyüktür. Okulda ve işte verimliliğin düşmesi, hafıza sorunları yaşama, anksiyete, cinsel istekte azalmada uyku apnesinin neden olduğu sorunlardır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...