Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 May 2014 00:09 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:08

ABD'den Nijerya'ya kaçırılan kızlar için özel ekip

ABD, Nijerya'da geçen ay ortasında Boko Haram militanları tarafından kaçırılan 200'den fazla kız öğrencinin kurtarılması çabalarına yardımcı olmak için bu ülkeye teknik uzmanlardan oluşan bir ekip gönderiyor.

ABD'den Nijerya'ya kaçırılan kızlar için özel ekip
ABD, nijerya, Boko Haram militanları, jay carney, Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, kaçırılan kızlar, Amerika haberleri, Amerika,

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney'ye, günlük basın brifinginde, ABD'nin, Nijerya'da kaçırılan kız öğrencilerin kurtarılmasına yönelik yardımı da soruldu. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bugün Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan ile görüştüğü bilgisini veren Carney, Kerry'nin görüşme sırasında, ABD'nin yardım teklifini ilettiğini ve teklifin Jonathan tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti. "Kaybedecek zaman olmadığının" altını çizen Carney, ABD'nin Abuja'daki büyükelçiliğinin, istihbarat, soruşturma, rehine pazarlıkları, bilgi paylaşımı ve mağdurlara yardım gibi alanlarda uzmanlık sağlayabilecek askeri ve emniyet personelinden bir ekip oluşturma hazırlığında olduğunu belirterek, "Başkan Obama, bu kızların bulunup serbest bırakılması için Nijerya hükümetine yardım etme adına elimizden gelen herşeyi yapmamız yönünde talimat verdi" dedi. Obama'nın bugün Kerry ile yapacağı görüşmede Nijerya'daki kaçırılma olayının da ele alınacağını belirten Carney, bir soru üzerine, ABD'nin silahlı güç göndermeyi ise düşünmediğini kaydetti. ABD Dışişleri Bakanı Kerry de, AB Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile ortak basın toplantısında bir soru üzerine, bugün görüştüğü Nijerya Devlet Başkanı Jonathan'ın ABD'nin yardım önerisinden çok memnun olduğunu belirterek, "Bu genç kızların durumundan derin endişe duyuyoruz ve onların ailelerine emniyetli biçimde geri dönebilmesine yardımcı olmak için elimizden gelen katkıyı sağlamak istiyoruz" diye konuştu. Nijerya'da 14 Nisan'da Boko Haram örgütü militanları, Borno eyaletinin Chibok kentinde bir ortaokula düzenledikleri baskında kız öğrencileri kaçırmıştı. Kaçırılan öğrencilerin sayısı konusunda çelişkili bilgiler verilirken, yerel yetkililer 129, bazı aileler ise 234 kız öğrencinin kaçırıldığını açıklamıştı. Resmi rakamlara göre, kızlardan 73'ü hala kayıp.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...