Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Nisan 2014 10:23 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:08

Selfie pozu nedir, Selfie nasıl çekilir, Selfie ne demek,

Selfie ne demek, selfie nedir selfie nerden çıktı, selfie akımı, selfie pozu nedir, selfie ne demek, selfie tumblr, selfie foto, selfie fotoğraf nedir, selfie fotoğraflar, selfie fotolar, selfie nasıl okunur, selfie nasıl çekilir...

Selfie pozu nedir, Selfie nasıl çekilir, Selfie ne demek,
Selfie pozu nedir, Selfie nasıl çekilir,Selfie ne demek, selfie nereden çıktı,

Onur Cantimur, özellikle Oscar'daki fotoğrafın ardından tüm dünyada moda olan selfie'nin Türkçe karşılığını Türk Dil Kurumu'na (TDK) sordu. TDK, yanıtında "Batı kökenli selfie sözcüğü için kurumumuz herhangi bir karşılık öneremedi. Bu söz için uygun bir karşılık konusunu değerlendireceğiz" dedi. Bunun üzerine facebook'ta arkadaşlarına önerlerini sordu. Öneriler şöyle: kendimçektim, e- hatırat, özçekim, otofoto, kendintoplu, otoportre, kendimo...Bazıları ise "selfie" olarak kalmasının uygun olduğunu söyledi. İngilizce self yani kendi kelimesinden türeyen "selfie" sözcüğü dünyanın en geniş sözlüğü kabul edilen Oxford İngilizce sözlüğünün online versiyonuna da geçen yıl girmişti. Sözlükteki tanım şöyle: Kişinin kendi fotoğrafını bilhassa akıllı cep telefonu ya da webcam ile çekip soysal medyaya yüklemesi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...