Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 May 2016 14:49

'Bir seneden fazla ceza alan kulüp başkanlığını bıraksın'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 'Futbolda bir seneden fazla ceza alanlar kulüp başkanlığını, yöneticiliği bıraksın. Bunlar ile bu iş düzelecek, yoksa öyle yapalım böyle yapalım demekle değil' dedi.

'Bir seneden fazla ceza alan kulüp başkanlığını bıraksın'
Fikret Orman, beşiktaş,

Sporda Şiddetin Önlenmesi ve Tahkim Çalıştayı'nda konuşan Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman, “Hepimiz Türk sporuna hizmet veren kişileriz. Görevlerimizin bir tanesi de; genel spor ahlakına hizmet etmek. Basın mensupları için de aynı şey geçerli, federasyon üyeleri, futbolcular için de aynı şey geçerli. Bu sporun içerisinde bulunan herkesin görevinin bir parçası, bu güzel oyunu çirkinleştirmeden insanlara sevdirebilmek. Her şey yapıyormuş gibi yapıldığı için sonuca ulaşamıyoruz. Sporda şiddet Dünyada ilk defa Türkiye’de olan bir şey değil. Bugün burada konuşuyorsak bunun nasıl engelleneceğini konuşmamız lazım. Buradaki suçluları tayin edip, bunu nasıl çözebileceğimizi ortaya koymamız lazım” diye konuştu.
"KÖTÜYÜ CEZALANDIRMAMIZ LAZIM"
Orman, “Burada kanunlar ile beraber kötüyü emsal yapmamamız lazım, kötüyü cezalandırmamız lazım. Avrupa’da suçlular bulunarak cezalandırılıyor, ömür boyu men edilmiş spor adamları var. Bizde sporu gerenler belli, sporu geren açıklamalar yapıldığı zaman bunla alakalı gerekiyorsa spor yöneticisini ömür boyu men ederiz. Futboldan 1 seneden fazla ceza alanlar kulüp başkanlığını bıraksınlar, yöneticiliği bıraksınlar. Bunlar ile bu iş düzelecek, yoksa öyle yapalım böyle yapalım demekle değil. Bu toplantılarda güzel güzel demeçler ile gelip sonunda polisimizden medet ummaktan başka bir sonuca ulaşamayacağız” şeklinde konuştu.
Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ise, “2011 yılında yürürlüğe giren 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair kanun ve bu kanunun uygulanmasına dair yönetmelik neticesinde önemli mesafeler katedildi. Burada sporda şiddeti nasıl minimum düzeye getiririz, sıfırlarız diye toplandık. Demek ki hala hep beraber yapmamız gereken işler var. 6222 sayılı kanun kapsamında 2014 yılında faaliyete geçirilen elektronik bilet uygulaması ile Spor Toto Süper Lig ve Passolig kartı olmayan bin 532 kişinin statlara girişleri engellenmiş böylelikle bir önceki sezon ile kıyaslandığında stadyumlara usulsüz girişte yüzde 10’luk bir azalma olmuştur. Kanun çıktığı andan itibaren toplam 12 bin 6 kişi hakkında seyirden men işlemi yapılmış, işlem yapılan 3 bin 218 kişi hakkında ise seyirden men cezası hala devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...