Tgrt Haber
14 Nisan 2015 21:25

'Galatasaray'a yeni stat yaptıracağım'

Galatasaray'ın Mayıs ayında yapılacak kongresinde sürpriz bir şekilde aday olan Mustafa Cengiz ilginç açıklamalarda bulundu.

'Galatasaray'a yeni stat yaptıracağım'
gs

Mustafa Cengiz'in GSTV'ye yaptığı birbirinden ilginç ve iddialı görüşleri şöyle:

'Galatasaray devletle davalarından kurtulmalı'

"Galatasaray'a karşı açılmış 134 dava var. Bunların 20'si devlet tarafından bize açılmış. Teknik direktörlerle, çalışan profesyonellerle birçok kişi ve kurum ile davalık olmuşuz. Makul olup, anlaşma yolunu bulmalı ve anlaşılabilir olmak zorundayız.
Ben devletten geldim. Çalışma ömrümün büyük bir bölümü devlete ve halka hizmetle geçti. Devlet ile kavga edemezsiniz. Devlet stadın bize kabulünü yapmadı. Açılan her davanın bize maliyeti var. Bu stat protokolünü yeniden düzenlemeliyiz. Devlet 49 yılda 650 milyon Dolar'ı bizden almak amacında ve bunu sağlamak için davalar açtı. Özhan Canaydın döneminde yapılan bir protokol var. Bu protokolde 49 yıllığına bedelsiz devredilmiş durumda. Ama sonra öyle gelişmeler oldu ki, 650 milyon stat için 49 yılda ödemek zorundayız. Bunu devlet ile oturup, uzlaşmak gerek. Bu konuda samimi bir çaba gösterildiğini sanmıyorum. "

'Yeni stat yaparım...'

"Yıllardır bedava stada kondunuz diye rakiplerimiz tarafından seslendiriliyor. Bu stadın maliyeti 191 milyon TL. Ben bunu devlete 49 yılda öderim stadın sahibi olurum. Yoksa başka yerde kendi stadımı yaparım. Bu konumda Galatasaray stadına sahip çıkamamaktadır. Bu Galatasaray'ın ilk hedefi değil ama uzun vadede stratejik hedeftir. Ana hedef stadı satın almaktır. Birçok belediye Galatasaray'a bu konuda yardımcı olmak için beklemekte. Bedelini ödeyip stada sahip olmak uzun vadeli ana hedefimiz."

'Yatağı Ali Sami Yen'e sereceğim'

"Radikal kararlarımız şeffaf olmak, doğru olmak. Mali ve icrai kanal Sportif A.Ş'dir. Sportif A.Ş'nin bütün hesaplarını 3 ayda bir halka taraftara açıklarım. Galatasaray'a başkan olursam yatağı Ali Sami Yen'e sermem gerek. Galatasaray idari, ve mali radikal kararlarla 2-3 yılda sorunlarını aşabilir. Galatasaray Adası'nın bize yıllık getirisi 500 bin Dolar. Geçen yıl adanın zararı 70 bin TL. Kalamış Adası'ndaki tesisten zarar ediyoruz. Bu değerleri çok daha gelir getirici bir duruma getirebiliriz. Gayrimenkulleri değerlendirmek gerek. Otel projesi var mesela. Otelden yılda 5 milyon Dolar gelir tahmin ediliyor. Ben bunu 30 yıllığına işletmesini veririm al sana 150 milyon Dolar. "

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...