Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Şubat 2016 12:15

'Rusya’ya Sovyetler dönemindeki Afganistan işgalini hatırlattı'

Başbakan Davutoğlu, Rusya’ya Sovyetler dönemindeki Afganistan işgalini hatırlatarak, 'Afganistan’a giren Sovyet güçlerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan’ı terk ettiğini kimse unutmasın. Bugün Suriye’ye girenler de zelil bir şekilde terk edecek' dedi.

'Rusya’ya Sovyetler dönemindeki Afganistan işgalini hatırlattı'
rusya,davutoğlu,

Partisinin grup toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’de bir insanlık suçu işlendiğini ifade etti. “Suriye’yi kan gölüne çeviren zalimler, bu yaptıklarının hesabını mutlaka verecekler” diyen Davutoğlu, Rusya’ya Afganistan’ı hatırlatarak, "Soğuk savaş döneminde Afganistan’a giren Sovyet güçlerinin nasıl zelil bir şekilde Afganistan’ı terk ettiğini kimse unutmasın. Bugün Suriye’ye girenler de zelil bir şekilde terk edecek. Mazlum Suriyelilerin ahı herkesin yakasına yapışacaktır” ifadelerini kullandı.
"TEK BİR SİLAH KALMAYANA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"
Dün bir Alman gazetecinin kendisine yönelttiği provokatif soruya değinen Davutoğlu, “Dün Merkel’le toplantıda bir gazetecinin sorusuna muhatap olduk. Türkiye’yi itham eden bir anlayış gibiydi. Herkes istediğini söyleyebilir, özgür bir ülke ama hak ettiği cevabı da alır” dedi. Paris saldırısından sonra Hollande’ın Fransa ordusunu göreve çağırdığını hatırlatan Başbakan, “Türkiye’de de vatandaşın canına, malına tehdit olduğunda aynı önlemi alırız. Demokrasilerin olmazsa olmazı, bütün toplumun asgari şartı kamu düzenidir. Bu sağlanacak. Bunun sağlanması için ne gerekiyorsa yapılacak. Tek bir silah kalmayana kadar da bu mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...