Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Şubat 2014 17:43

Galatasaray Beşiktaş maçı özet ve golleri

Lider Fenerbahçe'nin en yakın takipçilerini karşı karşıya getiren 2014'ün ilk derbisinde Galatasaray, Beşiktaş'ı Selçuk'un penaltı golüyle 1-0 yendi.

Galatasaray Beşiktaş maçı özet ve golleri
süper lig,galatasaray maçı,beşiktaş maçı,galatsaray beşiktaş maçı,galatasaray beşiktaş maçı canlı,galatasaray beşiktaş maçı canlı anlatım,maç izle,maç canlı anlatım,maç haberleri

Derbide zafer Galatasaray'ın, ikincilik yeniden Galatasaray'ın! Lig lideri Fenerbahçe'nin takipçilerinden ikinci sıradaki Beşiktaş ile üçüncü Galatasaray, 2014'ün ilk derbisinde karşı karşıya geldi.Beşiktaş'ın Galatasaray'dan kiraladığı Dany, penaltıya sebebiyet verdi ve takımının 1-0 geriye düşmesine neden oldu. Galatasaray ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren maçta, siyah beyazlı takımda kiralık olarak oynayan Dany'nin sebep olduğu pozisyon Selçuk İnan'ın golüyle sonuçlandı. penaltı atışını gole çeviren Selçuk İnan takımını 38. dakikada 1-0 öne geçirdi. Galatasaray'dan Beşiktaş'a kiralanan Dany'nin sebep olduğu penaltı sosyal medyada çok konuşuldu. Beşiktaşlı taraftarlar soyal medya üzerinden Kamerunlu futbolcuya oldukça büyük tepki gösterdi. Galatasaray taraftarlarıysa oldukça memnun gözüktü. Dany penaltı pozisyonu sonrası bir de sarı kart gördü.
GALATASARAY - BEŞİKTAŞ: 1 - 0
STAT: TT Arena
HAKEM: Cüneyt Çakır
SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV
GALATASARAY: Muslera, Veysel, Semih, Hakan, Telles, Ceyhun, Selçuk, Melo, Sneijder, Burak, Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini
BEŞİKTAŞ: Tolga, Necip, Franco, Dany, Motta, Atiba, Veli, Gökhan, Oğuzhan, Olcay, Almeida
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic
İŞTE BAZI TWEETLER
Dany ilk defa galatasaray için olumlu bir şey yaptı
Ordinaryus ?@Hazard1907 1 dk.
Yalnız Galatasaray Dany’in yaptığı penaltıya karşılık Beşiktaş’tan kira parası falan almaz.
Ilker Altınsır 16241 ?@IlkerAltinsir 1 dk.
Alamadığınız Veysel Sarı ve aldığınız Dany
itiresen5821 ?@itiresen 1 dk.
Dany’den sevgilerle
Yağız ?@Senfo10 2 dk.
DANY’I BILMESEM BU MACTA SIKE VAR DIYECEGIM XD
nazli ozturk ?@nzlozturk 5 dk.
Dany penaltı geleneğini devam ettiriyor
Ferdi 3 Maç Cezalı ?@FerdiFernandes1 5 dk.
Dany, Galayasaray’a Galatasaray’da yapmadığı katkıyı Beşiktaş’tayken yaptı!!!!!
İstiklal Akarsu ?@istiklalAkarsu 1 dk.
Abi fişini atmadıysanız Dany’i iade edin @Besiktas
Levent ?@fevri_sosyolog 2 dk.
İyi ki Dany Galatasaray maçında oynayamaz diye madde koydurmamışız sözleşmeye.
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 44'e yükseltirken Beşiktaş, 42 puanda kaldı.
Galatasaray, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti.
Son düdük geldi ve karşılaşma sona erdi.

90+11. dakika: Zaman geçiren Fernando Muslera sarı kart gördü.
90+10. dakika: Maçta artık son bölümler...
90+7. dakika: Galatasaray atağında Drogba'nın pasında topla buluşan Telles'in ceza alanına ortasında Dany'nin müdahale ettiği topa Selçuk'un sert şutu savunmaya çarpıp kornere gitti.
90+5. dakika: Gelişen Beşiktaş atağında Veli'nin sağ kanattaki Gökhan'a pasında ofsayt bayrağı kalktı.
90+4. dakika: Orta alanda topla buluşan Melo, sol kanattan ileriye hareketlenen Drogba'ya uzun bir pas gönderdi araya giren Necip, topu taca gönderdi.
90+3. dakika: Siyah beyazlılar hazırlık paslarıyla rakip yarı alanda pozisyon üretmeye çalışıyor.
90+2. dakika: Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Motta'nın ceza alanına ortasında Gökhan Zan topu karşıladı.
90. dakika: Maçın sonuna 11 dakika ilave edildi.
89. dakika: Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Yekta'nın ceza alanına ortasında savunma araya girdi.
88. dakika: Cenk Gönen, şu an ayağa kalktı ve oyuna devam edebilecek.
87. dakika: Mücadele yaklaşık 6 dakikadır Cenk'in tedavisi sebebiyle durmuş durumda. Tedavi devam ediyor.
84. dakika: Cenk Gönen'in tedavisi hala devam ediyor. Beşiktaş'ın değişiklik hakkı yok. Eğer Cenk, oyuna devam edemezse kaleye bir oyuncu geçecek.
82. dakika: Topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın Galatasaray'a oranla %63'3 %37 üstünlüğü bulunuyor.
80. dakika: Beşiktaş bu kez sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Atağın devamında Fernandes'in sol kanattan ceza alanına ortasında Muslera topun sahibi oldu.

79. dakika: Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Oğuzhan Özyakup oyundan çıkarken Ömer Şişmanoğlu oyunda.
77. dakika: Galatasaray atağında Selçuk'un rakip savunma arkasına koşu yapan Burak'a pasında ofsayt bayrağı kalktı.
75. dakika: Beşiktaş'ın beraberlik çabası devam ederken Galatasaray tamamen kontra atak futboluna döndü.
73. dakika: Galatasaray kontra atağında sol kanattan ceza alanına hareketlenen Burak'a atılan pasta Burak topu kontrol edip Sneijder'e verdi. Sneijder'in sert şutu savunmadan döndü.
71. dakika: Galatasaray atağında rakip ceza alanı ön bölümünde sol çaprazda Drogba, Necip'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
70. dakika: Orta alanda gerçekleşen ikili mücadelede Semih, Veli'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve Veli, sarı kart gördü.
68. dakika: Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Olcay Şahan oyundan çıkarken Manuel Fernandes oyunda. Galatasaray'da ise Ceyhun Gülselam oyundan çıkarken Yekta Kurtuluş oyuna girdi.
66. dakika: Galatasaray atağında Selçuk'un pasında ceza alanı dışı sağ çaprazında topla buluşan Burak'ın şutu farklı şekilde dışarıya çıktı.
64. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.
62. dakika: Galatasaray atağında Sneijder'in pasında topla buluşan Telles, Necip'in sert faulüyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
60. dakika: Beşiktaş'ta yüzüne top çarpan Oğuzhan, bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor.
58. dakika: Beşiktaş sağ kanattan etkili geldi. Gökhan'ın ceza alanına yerden ortasında Almeida topu alıp vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.
57. dakika: Kullanılan serbest vuruşun ardından Olcay, Semih'ten sıyrılmak isterken Semih'in müdahalesiyle top dışarıya çıktı. Maçın hakemi Cüneyt Çakır, kale vuruşunu işaret etti. Ardından Semih, maçın hakemine "Top benden çıktı" deyince hakem korner kararı verdi.
55. dakika: Galatasaray yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Motta'ya faul yapan Ceyhun, sarı kart gördü.
54. dakika: Galatasaray atağında Melo'nun sağ kanattan ortasında top herkesi aştı diğer kanattan taca çıktı.
52. dakika: Orta yuvarlak içinde gerçekleşen ikili mücadelede Malo, Oğuzhan'a sert bir faul yaptı ve hakemden uyarı aldı.
50. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Atağın devamında ceza alanına yapılan ortada Muslera topun sahibi oldu.
48. dakika: Beşiktaş, gole çok yaklaştı. Ceza alanına sol çaprazdan giren Almeida'ya atılan ara pasında Almeida karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı ama Muslera'nın müdahalesiyle top kornere gitti.
47. dakika: Beşiktaş ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Sakatlık yaşayan kaleci Tolga Zengin oyundan çıkarken Cenk Gönen oyunda.
46. dakika: İkinci yarı Galatasaraylı oyuncuların vuruşuyla başladı.
45. dakika: Galatasaray Beşiktaş maçı ilk yarı sona erdi.
42. dakika: Beşiktaş'ın baskılı olduğu dakikalar. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Drogba, topu karşılayan isim oldu.
41. dakika: Gökhan'ın ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Almeida'nın kafa vuruşu yandan auta çıktı..
40. dakika: GOL! Selçuk İnan. Derbide Galatasaray öne geçti. Penaltıda Tolga'yı terse yatıran Selçuk, topu sağ köşeden ağlara yolladı.
39. dakika: Galatasaray penaltı kazandı. Sol kanattan gelişen atakta Drogba'nın ortasında uzak noktada topla buluşan Veysel, topu kontrol edip, Dany'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar penaltı.
38. dakika: Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin bir sakatlık geçirdi ve şu anda tedavisi yapılıyor. Beşiktaş savunmasında topla buluşan Dany'nin rakip savunma arkasına koşu yapan Almeida'ya pasında Almeida için ofsayt bayrağı kalktı. Bu da Almeida'nın maç başından beri 2. ofsayt pozisyonu oldu.
37. dakika: Galatasaray atağında Selçuk'un ceza alanına ortasında Drogba ve Burak topa birlikte hareketlendiler ve Burak'ın kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.
36. dakika: Galatasaray atağında Veysel'in ceza alanına ortasında savunmanın müdahale ettiği top kornere gitti.
35. dakika: Yine Sneijder serbest vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Tolga, Melo'dan önce topun sahibi oldu.
34. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sneijder'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağın devamında sağ kanatta topla buluşan Drogba, Motta'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
32. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in doğrudan kaleye gönderdiği top savunmaya çarpıp kornere gitti.
30. dakika: Beşiktaş atağında Olcay topu ceza alanı ön bölümüne kadar getirip Oğuzhan'la duvar pası yapıp ceza alanına girip vuruşunu yaptı ama savunmaya da çarpan top Muslera'da kaldı.30. dakika: Beşiktaş atağında Olcay topu ceza alanı ön bölümüne kadar getirip Oğuzhan'la duvar pası yapıp ceza alanına girip vuruşunu yaptı ama savunmaya da çarpan top Muslera'da kaldı.
28. dakika: Galatasaray atağında sağ kanatta topla buluşan Veysel'in ceza alanına ortasında top Tolga'da kaldı.
26. dakika: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmanın müdahale ettiği topa Olcay, ceza alanı dışından sert vurdu ama top dışarıya gitti.
24. dakika: İki takım da birbirine karşı bir üstünlük kuramadı ama Beşiktaş, orta alanda kaptığı toplarla çok iyi kontra atağa çıkıyor.
22. dakika: Beşiktaş, orta alanda topu kaptı ve bir anda atağa çıktı. Almeida'ya atılan pasta Almeida, ceza alanı dışından sol çaprazdan sert şutunu çekti ama top uzak direğin yanından dışarıya gitti.
20. dakika: Beşiktaş atağında Motta, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
18. dakika: Galatasaray atağında Drogba'nın pasında ceza alanına sol kanattan giren Telles, rakibinden sıyrılıp şutunu çekti ama top uzak direğin yanından dışarıya gitti.
17. dakika: Beşiktaş atağında Gökhan topu hızla rakip yarı alana taşıdı ve pasını sol kanattan bindirmek yapan Motta'ya verdi. Motta, ceza alanına girip şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.
15. dakika: Yapılan faullerden dolayı oyun fazla durmaya başladı. Galatasarayi bu kez rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kullanacak.
13. dakika: Galatasaray yarı alanında topla buluşan Sneijder'in savunma arkasına koşu yapan Burak'a gönderdiği uzun topta ofsayt bayrağı kalktı.
12. dakika: Bu kez gelişen Beşiktaş atağında Gökhan, topu sağ kanatta kontrol edip ceza alanına ortasını yaptı ama Oğuzhan topu kontrol ederken ellerini kullandı.
11. dakika: Galatasaray'da Burak Yılmaz, geride kalan 10 dakikada 2 kez ofsayta yakalandı.
10. dakika: Sağ kanattan gelişen Galatasaray atağında Veysel, Olcay'dan sıyrılıp ileriye hareketlendi ama Veli'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ama oyun devam etti.
8. dakika: Galatasaray savunmanın arkasına gönderilen topa hareketlenen Almeida'dan önce Muslera çıkıp topa vurdu ama rakibe çarptı top ve ceza alanına yöneldi ama hızlı değildi ve savunma topu aldı.
7. dakika: Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Gökhan'ın ceza alanına ortasında kafa topuna yükselen Almeida, Veysel'e faul yaptı.
6. dakika: Galatasaray'da Telles, sol kanatta tam 4 rakibinden sıyrılıp ceza alanına koşu yapan Burak'a ara pasını verdi ama Burak için ofsayt bayrağı kalktı.
4. dakika: Bu kez sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay, ceza alanına girip dar açıdan kaleye vuruşunu yaptı ama top Muslera'da kaldı.
3. dakika: Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Almeida'yı aşan top dışarıya gitti.

2. dakika: Gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Oğuzhan, rakibini geçmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
1. dakika: Ve derbi Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı. Adını yakışır bir derbi olması dileğiyle...
Türk Telekom Arena'da İstiklal Marşı'mız
Oyuncular ve mücadelenin hakemleri Türk Telekom Arena'nın çimlerine ayak basıyor.
İki takım oyuncuları artık soyunma odalarına gitti ve teknik direktörlerden son taktikleri alarak birazdan sahaya çıktılar. Her iki takım oyuncuları Türk Telekom Arena'nın çimlerinde ısınmalarını sürdürüyordükten sonra maça başladılar. Galatasaray - Beşiktaş derbisini FIFA hakemimiz Cüneyt Çakır yönetiyor. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak Türk Telekom Arena Stadı'nı dolduran Galatasaraylı taraftarlar bugüne özel koreografi hazırladı. Beşiktaş'ta yedek bekleyecek isimler ise; Cenk, İsmail, Fernandes, Kerim Frei, Uğur, Serdar ve Ömer Galatasaray'da yedek bekleyecek isimler; Aykut, Gökhan, Hajrovic, Umut Bulut, Yekta, Emre ve Sabri Galatasaray'da Alex Telles, Veysel Sarı ilk kez derbi mücadelesi heyecanı yaşayacaklar Beşktaş'ta ise Pedro Franco, derbi heyecanını ilk kez yaşayacak isim olacak Spor Toto Süper Lig'in 22. haftası derbi maçına sahne olacak.

-MAÇ ÖNCESİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALLAR-

Spor Toto Süper Lig'in 22. hafta Galatasaray-Beşiktaş derbisinde, sarı kırmızılı taraftarlardan takımlarına ilginç destek.

 

Galatasaray tribününde İtalyan usulü destek... Sarı kırmızılı taraftarlar, 1 buçuk saat sonra başlayacak olan derbide italya'ya özgü sopalı tek tek içinde takıma destek mesajları içeren 10'larca pankart açacak
Önemli maçlarda yaptıkları koreografiler ile dikkati çeken Galatasaray taraftarları, daha önce Kopenhag maçında da yaptığı tribün şovuna tekrar imza atıyor..
GALATASARAY BEŞİKTAŞ MAÇI 11'LER
Galatasaray:
Muslera, Semih, Chedjou, Hakan, Sabri, Telles, Selçuk, Melo, Sneijder, Drogba, Burak.
Beşiktaş: Tolga, Franco, Dany, Necip, Motta, Atiba, Veli, Gökhan, Oğuzhan, Olcay, Almeida.
Saat: 19:00
Yayın: Lig TV
Hakem: Cüneyt Çakır
Stat: TT Arena
GALATASARAY'DAN DERBİYE ÖZEL PRİM
Galatasaray
, Beşiktaş derbisi ve Chelsea karşısında alınacak tur biletini aynı prim paketi altında topladı. Sarı kırmızılı yönetim, Beşiktaş galibiyeti ve Chelsea karşısında alınacak tur primini 1 milyon Dolar olarak belirledi. Cimbom, derbiyi kazanıp Chelsea'yi eler ise yönetim takıma toplam 1 milyon Dolar prim dağıtacak.
Ayrıca saat 17.00'de başlayan ve az önce sona eren idmanda Drogba, antrenör Tugay Kerimoğlu ile özel bir çalışma ve ardından şut antrenmanı yaptı. Oldukça neşeli geçtiği belirtilen idmanda Drogba'nın attığı gollerle moral bulduğu belirtildi
Mancini 3 ismi kadroya almadı!
Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak derbi öncesi, sarı-kırmızıların kamp kadrosunda 3 yeni transfer yer almadı...

 

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında yarın oynanacak derbi öncesi, Galatasaray'ın kamp kadrosu netlik kazandı. Lucas Ontivero, Guillermo Burdisso ve Koray Günter'in kamp kadrosuna alınmadığı, 3 yeni transferin derbi maçta forma giymeyeceği öğrenildi. Galatasaray'ın kamp kadrosunda 8 yabancı futbolcu yer alırken, teknik direktör Roberto Mancini'nin kararı doğrultusunda iki yabancı isim daha kadrodan çıkarılacak.
Ligde de Galatasaray önde
Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 111 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.
İki takım ligde şimdiye kadar 111 kez karşı karşıya geldi, Galatasaray 40, Beşiktaş ise 30 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 41 maçta da eşitliği bozamazken, “Cim Bom”un 138 golüne, “Kara Kartallar” 118 golle karşılık verdi.
Beşiktaş 7 maçtır kazanamıyor
Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı tamamı Süper Lig'e dahil son 7 maçı da kazanamadı. Rakibi karşısında son galibiyetini 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonraki 7 maçta 4 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı, taraftarlarına 3 puan hediye edemedi.
Son maç yarıda kaldı
Beşiktaş ile Galatasaray arasında yapılan son maç saha olayları nedeniyle yarıda kaldı.
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 22 Eylül 2013 tarihinde Beşiktaş'ın evsahipliğinde yapılan maçta siyah-beyazlılar 18. dakikada Hugo Almeida'nın attığı golle devreyi 1-0 önde kapattı. Galatasaray 59 ve 72. dakikalarda Didier Drogba'nın golleriyle derbide öne geçti. Maçta kaybolan süre oynanırken, Galatasaraylı Melo'nun 90 artı 2. dakikada gördüğü kırmızı kartın ardından sahaya çok sayıda taraftar girdi. Bunun üzerine maçın hakemi Fırat Aydınus, kalan 2 dakikayı oynatmadan soyunma odasına gitti ve maçı tatil etti. Türkiye Futbol Federasyonu, derbiyi 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil etti.
Son 6 maçta 23 gol
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki son lig maçları oldukça gollü geçiyor.
İki takım arasında yapılan son 6 lig maçında futbolseverler toplam 23 gol izledi, maç başına gol ortalaması 3,83 oldu. Son 6 maçta Galatasaray 15, Beşiktaş ise 8 gol attı.
Son randevuda Galatasaray 2-1 öndeyken yarıda kalan maç hükmen 3-0 Galatasaray lenihe tescil edildi.
Devlerin şubatta derbi karnesi
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi, rekabetin şubat ayındaki 26. randevusuna sahne olacak.
İki ekip, 90 yıllık rekabetteki toplam 333 maçtan 25'ini şubat aylarında oynadı. Yılın en kısa ayındaki maçlarda Galatasaray 10, Beşiktaş 9 galibiyet alırken, 6 maçta ise eşitlik bozulmadı. Beşiktaş 38, Galatasaray ise 37 gol attı.
İki takım şubat ayında en son 2012 yılında karşılaştı. Türk Telekom Arena'da 26 Şubat'ta yapılan lig derbisini Galatasaray 3-2 kazandı.
Öte yandan iki takım, şubat ayında lig maçlarında 6 kez karşılaşırken, Galatasaray 3, Beşiktaş 2 galibiyet aldı, bir maç berabere tamamlandı.
Derbi öncesi Beşiktaş'tan flaş karar!
Mancini, Beşiktaş karşısında takım savunmasını 4 futbolcudan kuracak. Beşiktaş'ta ise yönetim siyah beyazlı oyuncuların derbi ile ilgili konuşmalarını yasakladı.
 

Derbi için Mancini’den özel plan... Galatasaray Teknik Direktörü, Beşiktaş maçında taktiksel bir değişime imza atacak. Uzun süredir 3-5-2 dizilişi ile sahaya çıkıp zaman zaman oyun içinde skora göre değişikliğe giden Mancini, Beşiktaş maçında 4’lü defans sistemine dönme kararı aldı. İtalyan hocanın diğer taktiksel değişiklikleri ise şöyle...
1-Selçuk ve Melo ile özel olarak görüşen Mancini, bu iki ismin kilit rol oynayacağı görüşünde...
2-Sneijder ile Burak, dönüşümlü olarak Drogba’nın arkasında serbest oyuncu olarak oynayacak.
3-Dörtlü defansa dönen Mancini, Chelsea maçı öncesi Drogba’dan da olumlu bir mesaj bekliyor.
Beşiktaş’ta konuşma yasağı
Beşiktaş Kulübü Başkanı ve yönetimi siyah beyazlı oyuncuların Galatasaray derbisi ile ilgili konuşmalarını yasakladı. Futbolcularıyla görüşen teknik direktör Slaven Bilic ise, “Biz Türk Telekom Arena’ya 1 puan için gitmiyoruz” dedi. Siyah beyazlı kulübün futbol komitesinden Erdal Torunoğulları ise, “Galatasaray yenilmeyecek takım değil ama çok tehlikeli bir rakip. Beşiktaş takım olarak son haftalarda inanılmaz aşama kaydetti. Takım oyunu olarak çok iyi performans sergileyerek hedefimiz olan 3 puanı elde etmek istiyoruz. Oyuncularımızın son ana kadar savaşacağından şüphemiz yok” diye konuştu.
Dany ilk kez G.Saray’a karşı
Beşiktaş’ın ara transfer döneminde Galatasaray’dan kiraladığı Dany Nounkeu, bu akşam Arena’da eski takımına karşı transferinden sonra ilk defa forma giyecek.
Son 10 lig maçı
Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan son 10 lig maçında alınan sonuçlar şöyle:
GALATASARAY BEŞİKTAŞ (GS-BJK)
---------------------------------------------------------------
21.02.2010 BJK İnönü 1 - 1
28.11.2010 Ali Sami Yen 1 - 2
30.04.2011 BJK İnönü 0 - 2
20.11.2011 BJK İnönü 0 - 0 (Lig Grubu)
26.02.2012 Türk Telekom 3 - 2 (Lig Grubu)
16.04.2012 BJK İnönü 2 - 0 (Süper Final)
06.05.2012 Türk Telekom 2 - 2 (Süper Final)
26.08.2012 BJK İnönü 3 - 3
27.01.2013 Türk Telekom 2 - 1
22.09.2013 Atatürk Olimpiyat 3 - 0 (Hükmen)

GALATASARAY BEŞİKTAŞ MAÇININ DİĞER DETAYLARI
Lider Fenerbahçe'nin takipçileri Beşiktaş ile Galatasaray, bugünkü randevuda zirve yarışından kopmamak için mücadele edecek. 47 puanla 22. haftaya lider giren Fenerbahçe'nin ardından ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 42, üçüncü Galatasaray'ın ise 41 puanı bulunuyor.
1- Mancini takımın başına geldikten sonra ligde içerde yaptığı 7 maçı da kazanan Aslan, 1 ve 15. dakikalar arasında attığı 10 golle zirve yaptı.
2- Ezeli rakibinin karşısına ilk yarıdaki gibi 4’te 4’lük galibiyet serisiyle çıkacak olan Kara Kartal, 16-30’luk dilimde tam 9 gol birden buldu.
Tüm Türkiye nefesini tuttu, bu akşam Türk Telekom Arena’daki derbinin ilk düdüğüne kilitlendi. Akıllarda tek soru var; Galatasaray mı, Beşiktaş mı? Maçın heyecanından, neredeyse hiç kimse beraberlik ihtimalini bile hesaba katmıyor. Çünkü iki takım da sadece birbirinin galibiyet serilerini sonlandırmak ve zirvedeki Fenerbahçe’nin ensesinden ayrılmamak amacında... Zorlu derbi öncesi iki devin istatistiklerini sizler için derledik...
Rakamlar, her ne kadar kesin hükümlere gebe olamasa da, derbi hakkında fikir yürütülmesini sağlıyor. Mancini’den sonra Arena’da 7’de 7 yapan G.Saray, bu sezon maçların 1 ve 15. dakikaları arasında tam 10 gol buldu. Beşiktaş’ta ise benzer bir patlama 16 ve 30. dakikalar arası yaşandı. G.Saray’a, ilk yarıdaki gibi 4’te 4 galibiyet serisi sonrası konuk olacak Bilic’in talebeleri, 16-30 aralığında tam 9 kez ağları sarstı.

 

BEŞİKTAŞ’IN SON 7 DERBİDE GALİBİYETİ YOK
Mamncini’nin Aslanı, bu sezon evinde 7 Süper Lig ekibini ağırlarken, 21 puan topladı. 19 gol atıp, 3 defa meşin yuvarlağı ağlarında gördü. Çoğu futbolsever ‘iç saha istikrarı’ nedeniyle derbide Galatasaray’ı favori görse de, Beşiktaş’ın da ilginç bir özelliği var.
Bilic’in Kartalı, geride kalan 21 haftada ligdeki en iyi deplasman performansına sahip; 6 galibiyet, 3 beraberlik, 2 yenilgi ve 21 puan... Sırf bu rakamlar bile, Arena’daki düellonun ne kadar zorlu geçeceğini gösteriyor.
Beşiktaş’ın bir diğer dikkat çekici yönü ise, derbi galibiyetine duydukları hasret... Öyle ki Beşiktaş, ezeli rakipleri G.Saray ve F.Bahçe’yle yaptığı son 14 maçta 2 defa gülebildi. 2 galibiyet de F.Bahçe karşısında alındı. Beşiktaş, G.Saray’ın bileğini en son 2010-11’de iç ve dış sahada büktü. O dönemden sonraki 7 maçın 4’ünü Cimbom kazandı, 3 mücadele berabere bitti.
Derbi oynanmadan galibi belli oldu!
Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray ile Beşiktaş arasında bugün yapılacak derbi, Türkiye’nin en pahalı 3 takımından 2’sini karşı karşıya getirecek. Ancak derbinin ekonomik anlamda kazananı sonuç ne olursa olsun Galatasaray olacak. Sarı-kırmızılı takım stadın içerisindeki GS Store ve bilet hasılatından 4 milyon liraya yakın para kazanacak.
Gelir olarak iki kulüp arasında önemli bir fark bulunuyor. Galatasaray 157 milyon Euro’luk geliriyle Türkiye’nin en çok kazanan kulübü. Avrupa’da ise bu geliriyle 16’ncı sırada yer alıyor. Beşiktaş 50 milyon Euro’luk geliriyle Türkiye’nin en çok kazanan 3’üncü kulübü olarak dikkat çekiyor.
EN UCUZU 80 LİRA
Bilet fiyatlarının 80 ile 500 TL arasında değiştiği derbide sarı-kırmızılılar lisanslı taraftar ürünü geliri ve bilet satışıyla 4 milyon liraya yakın para kazanacak.

 

250 MİLYON EURO’LUK DERBİ
Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre, Süper Lig’de bu sezon mücadele eden takımlar içinde Galatasaray, en pahalı takım unvanını elinde bulunduruyor. Sarı-kırmızılı takımın toplam piyasa değeri 150 milyon, Beşiktaş’ın ise 100 milyon Euro olarak gösterildi. Derbide Futbolcular arasında ise yabancılar oyuncular piyasa değeri olarak ön plana çıktı. Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder’in tahmini piyasa değeri 17 milyon, Beşiktaş’ın son maçlarda yedek kalan Portekizli oyuncusu Manuel Fernandes’in tahmini piyasa değeri ise 12 milyon Euro olarak kayıtlarda yer aldı.
RAKAMLAR
8 / Galatasaray’ın ligde toplam 8 şutu direkten döndü (Beşiktaş: 5).

63 / Beşiktaş, rakibine oranla daha çok ofsayta düştü (G.Saray: 57).

340 / Siyah beyazlı oyunculara toplam 340 faul yapıldı (G.Saray: 336).

135 / Mancini’nin takımı 135 isabetli şut attı (Beşiktaş: 118).

118 / Kartal’ın kullandığı toplam korner sayısı (G.Saray: 81).

20 / Beşiktaşlı futbolcular 20 kez elle oynadı (G.Saray: 9).

ARENA'DA BOŞ YOK
Galatasaray, stadında Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şimdiye dek Süper Lig'de 7 kez karşılaştı. Bu maçlardan 4'ünü kazanan sarı-kırmızılı ekip, 2 kez , 1 kez de berabere kaldı. Türk Telekom Arena'daki derbilerde toplam 14 gol atan "Cim Bom", kalesinde ise 11 gol gördü.
BEŞİKTAŞ SON MAÇLARDA KAYIP
Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı tamamı Süper Lig'e dahil son 7 maçı da kazanamadı. Rakibi karşısında son galibiyetini 30 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonraki 7 maçta 4 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı, taraftarlarına 3 puan hediye edemedi. Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe ile yaptığı son 14 derbiden sadece 2'sini kazanabildi.
Mancini'nin derbi planı hazır!
Galatasaray
Teknik Direktörü Roberto Mancini, derbinin oyun planını belirledi. Beşiktaş'ı toplu halde hücum ve alan savunmayla vurmak isteyen İtalyan teknik adam, oyuncularını rakibin duran top organizasyonlarına karşı da uyardı.
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Beşiktaş derbisi taktiğini oyuncularına ezberletiyor.
İtalyan teknik adamın en önemli isteği rakip ataktayken toplu halde oynamak. Bu felsefeyi geldiği günden beri futbolcularına aşılamaya çalışan deneyimli teknik adam, özellikle savunmada hata istemiyor.
Beşiktaş'ı analiz eden mancini, top siyah-beyazlılardayken blok halinde savunma yapılmasını istiyor. Kalede her zamanki gibi Muslera'ya şans verecek olan deneyimli teknik adam, savunmayı Sabri, Semih, Chedjou ve Alex Telles'ten oluşturmayı planlıyor. Ancak Hakan Balta'nın da iyileşmesi, bu bölgede Mancini'yi tercih yapmaya itiyor.
Hakan Balta'nın sakatlanmadan önce gösterdiği üstün performans, İtalyan çalıştırıcıyı düşündürüyor. Üstelik Hakan Balta'nın oynaması halinde bir yabancı hakkını kullanabilecek Mancini, tercihini maç saatinde yapacak.
Orta sahayı, son haftalarda gösterdikleri uyum ile dikkat çeken Ceyhun, Selçuk ve Melo'dan kuracak olan Galatasaray, özellikle Ceyhun'un stoperlerin arasına sızması ile daha kalabalık bir defans bloğu oluşturucak. Oyunu Selçuk ve Melo ile organize etmek isteyen sarı-kırmızılar, derbide 3 hücumcu ile sahada olacak.

 

Sol kanatta Sneijder'i kullanacak olan Mancini, sağ kanatta Burak Yılmaz'a şans verecek. Drogba ise gol yollarında etkili olmaya çalışacak. Özellikle Sneijder ve Burak'tan rakibin beklerini takip etmelerini isteyen Mancini, alan savunmasından taviz vermek istemiyor. Sneijder'in sol kanattan içe doğru yaptığı ataklar ile hücumda zenginlik oluşturan sarı-kırmızılı ekip, Burak Yılmaz'ın Drogba'nın yanına yaptığı defans arkası koşuları ile de gol bulmayı hedefliyor.Beşiktaş'ın duran toplardaki etkisine dikkat çeken Mancini, antrenmanda duran top organizasyonlarında Melo ve Ceyhun'un yanısıra Drogba'nın da hava topu hakimiyetinden yararlanmak istiyor.
Bilic, Galatasaray'a tuzak kurdu!
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yarınki derbi öncesi Galatasaray'a tuzak hazırladı. Kritik randevuda takımının fiziksel gücüne güvenen Hırvat hoca, Almeida'dan sık sık ceza sahası dışına çıkıp Olcay, Oğuzhan ve Gökhan Töre'ye boş alan oluşmasını istedi. "Türk Telekom Arena'ya beraberlik için değil, galibiyet için gideceğiz" diyen Bilic, Galatasaray karşısında öncelikle takımının fiziksel açıdan üst düzeyde olmasına güveniyor. Baskılı oynayıp, orta sahayı ele geçirmeyi ve böylece Cim Bom'un direncini kırmayı planlayan Hırvat çalıştırıcının, talebeleriyle yaptığı toplantıda, "Agresif ancak kontrollü bir futbol ortaya koyup, topa rakibimizden daha fazla sahip olmalıyız. Bunu başarabilirsek, inisiyatifi Galatasaray'a kaptırmayız ve sonuca daha rahat bir şekilde gidebiliriz" dediği öğrenildi.
 

MARKAJA DA ÇÖZÜM OLACAK
Galatasaray geri dörtlüsünün ligin en skorer isimlerinden birisi olan Hugo Almeida'yı savunmaya odaklanacağını düşünen Hırvat teknik adam, bu durumu avantaja çevirmeyi de düşünüyor. Siyahbeyazlı takımın hücumlarında Portekizli yıldızdan sık sık ceza sahası dışına çıkıp markajdan kurtulmasını isteyen Slaven Bilic, böylece orta sahada görev yapan Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre'ye gol bölgesinde boş alan oluşturmayı hedefliyor.
YARDIMLAŞMA ŞART
Oyunun diğer yönünü de planlayan tecrübeli çalıştırıcı, Cim Bom'un etkili isimleri Burak Yılmaz, Didier Drogba ve Wesley Sneijder'i yardımlaşmalı savunmayla durmayı amaçlıyor. Bilic, top Galatasaray'dayken, rakiple bire bir kalınmaması ve mutlaka ikinci bir ismin kademede olması talimatını verdi.
TARAFTARDAN DESTEK!
Beşiktaş Galatasaray'la deplasmanda karşılaşacağı için maçı tribünden izleyemeyecek olan siyah-beyazlı taraftarlar, yarın için özel bir organizasyon düzenleyecek. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde toplanıp, tezahüratlarla takıma destek verecek olan Beşiktaşlı futbolseverler, konvoy oluşturarak takım otobüsüne Türk Telekom Arena'ya kadar eşlik edecek.
İşte Galatasaray-Beşiktaş derbisinin oranları
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanacak olan dev derbinin iddaa oranları belli oldu.

 

Spor Toto Süper lig'in 22. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak olan müthiş derbinin oranları iddaa risk yönetimi tarafından belirlendi. Türk Telekom Arena'da 22 Şubat Cumartesi günü Cüney Çakır'ın yöneteceği dev derbinin oranları şu şekilde;
Galatasaray galibiyeti 1.50
Beraberlik 3.50
Beşiktaş galibiyeti 4.00
İşte Galatasaray'lı futbolcuların Beşiktaş maçı yorumları
Galatasaray'lı futbolcular Beşiktaş derbisi öncesi GS TV'ye açıklamalarda bulundu
EMRE ÇOLAK

"Beşiktaş derbisi camiamız için çok önemli. Puan durumunun kritik olduğu bu haftalarda daha da önemli. İnşallah maça çok iyi hazırlanıp derbiden üstün çıkmak isityoruz. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Artık puan kaybının telafisi çok zor. Biz Arena'da bu maçları çok rahat geçebiliyoruz. çok iyi mücadele edip, çok iyi oynuyoruz. İnşallah üç puanı alıp emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz.
Arena'da taraftarımız bizi inanılmaz derecede motive ediyor. Taraftarımızın önemi bizim için bambaşka. Onlar arkamızda olduğu sürece biz daha iyi mücadele ediyoruz. İnşallah bu haftada da onların sayesinde maçtan üç puanla ayrılacağız."
GUILLERMO BURDISSO
"Bu tip derbileri oynamak her futbolcu ve takım için çok önemlidir. Galatasaray gibi her maçta hedefi üç puan olan bir takımla da böyle bir derbiye çıkmak beni heyecanlandırıyor.
Arjantin'de Boca - River ve Rosairo - Newell's derbilerinde oynadım. Şimdi de Türkiye'de çok önemli bir derbi yaşayacağım. Derbiler hem futbolcu hem de taraftar için atmosferi en üstte olan maçlardır. O yüzden mutlaka güzel bir maç bizi bekliyor.
Saha içinde ve saha dışında arkadaşlarım bana çok yardımcı oluyor. İlk geldiğim günden beri benimle yakından ilgileniyorlar. Futbol olaraksa buraya biraz daha alışmam gerekiyor ama her geçen gün daha iyiye gidiyor."

 

ALEX TELLES
"Derbiler hem futbolcular için hem de camialar için çok önemlidir. Bu yüzden de Cumartesi günü çok önemli bir maç bizi bekliyor. Ben de inanılmaz motive olmuş bir şekilde çalışmalarıma devam ediyorum. En son karar hocamız tarafından verilecektir ama bana oynama şansı verirse derbide elimden gelenin en iyisini yapıp takımıma yardımcı olmak istiyorum.
Stadımız dolu olduğu zaman etkilenmeyecek kişi ve takımın olmadığını düşünüyorum. Bunu burada oynadığım ilk maçta yaşadım ve Brezilya'daki tanıdıklarımı arayarak anlattım. Derbide de bu muhteşem atmosferi tüm dünya bir daha görecektir.
Benim amacım her maçta takımıma maksimum seviyede fayda sağlamak. Oyun stilimde gol atmak ve asist yapmak da var. Burak'a attırdığım golden dolayı çok mutluyum. Umarım Beşiktaş derbisinde de bu tip şansları yakalarız ve güzel sonuç alırız."
GÖKHAN ZAN
"Taraftarımıza çok ihtiyacımız var, içeride çok iyi bir seri yakalamış durumdayız. Artık puan kaybetmeye tahammülümüz yok. Beşiktaş maçından da özel taraftarımızla, atmosferimizle üç puanla ayrılmak istiyoruz. Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray'dır. Beşiktaş maçını da kazanarak Chelsea maçından önce güzel bir moral yakalayıp hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de ligde geçen sezon seneki başarılarımızı tekrarlamak istiyoruz."
IZET HAJROVIC
"Derbi maçına çıkacağız, bizim için çok önemli bir maç. Hem Beşiktaş'ın önüne geçebiliriz hem de Fenerbahçe ile aramızdaki puan farkını azaltabiliriz.
Bu maçı kazanmak için yüzde yüzümüzden bile fazlasını vereceğiz.
Derbide harika bir atmosfer olmasını bekliyorum. Evimizde oynadığımız tüm maçlar dolu oluyor. Taraftarlarımız çok iyi, maç için sabırsızlanıyorum. Her şeyin harika olacağını düşünüyorum. Bu maça hazırız, bireysel olarak da grafiğimden memnunum."
Burak Yılmaz'dan Dany'ye tehdit!
Bu akşam oynanacak olan Galatasaray - Beşiktaş derbisi öncesinde paylaşılan kare ses getirdi.
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın adına açılan ancak paylaşımları ve yazıklarıyla ses getiren Ünal Başgan adlı kullanıcı yine derbi öncesi paylaşımı ile kendinden söz ettirdi.
@UnalBasgan adıyla paylaşım yapan kullanıcı Burak Yılmaz'ın Dany'nin ufak çocuğu ile çekildiği bir fotoğrafı paylaşarak "Çocuğun elimizde, tekrar görmek istiyorsan akşam maçta oynarsın!!1" dedi.

 

OGUZHANLI BEŞİKTAŞ KAYBETMİYOR
Beşiktaş
'ın son bir buçuk sezonda, ligdeki galibiyet oranı %51'ken, Oğuzhan'ın oynadığı maçlarda %59, olmadığı maçlarda ise %28.6 olarak istatistiklere yansıdı. Siyah-beyazlılar bu sezon genç oyuncunun forma giydiği lig maçlarında hiç kaybetmedi.
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, sakatlığı nedeniyle hafta içinde yapılan antremanlara katımayan Oğuz Özyakup'un derbiye yetiştirilmesini istiyor. Hırvat teknik adamın Oğuzhan'da ısrar etmesinin nedeni ise genç oyuncunun istatistiklerinde gizli.
Kısa sürede takımın kilit isimlerinden biri haline gelen Oğuzhan'ın, Siyah-beyazlı forma altındaki grafiği ise Bilic'in neden vazgeçilmedeği oyuncu olduğunu ortaya koyuyor.
Beşiktaş'ın son bir buçuk sezonda ligdeki galibiyet oranı %51 olurken, Oğuzhan'ın oynadığı maçlarda %59, olmadığı maçlarda %28.6 olarak istatistiklere yansıdı. Bu sezon Oğuzhan'ın forma giydiği lig maçlarında Beşiktaş %69'luk galibiyet oranı yakalarken, yenilgi yüzü görmedi. Oğuzhan'ın olmadığı 8 maçta Beşiktaş, 3 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.
Geçtiğimiz bir buçuk sezonda maç başına 1.85 gol atan Beşiktaş, Oğuzhan'ın oynadığı maçlarda bu rakamı 2.15'e yükseltti. Oğuzhan'sız maçlarda ise gol ortalaması 1'de kaldı.
Bir buçuk sezonda, ligde 1.82 puan ortalaması tutturabilen Beşiktaş'ın, Oğuzhan ile ortalaması 2.02. Başarılı futbolcunun olmadığı maçlarda ise bu oran 1.21 puanda kaldı.
Bugün Galatasaray'a konuk olacak Beşiktaş, derbi galibiyeti için gol bölgesinde Hugo Almeida ve Olcay Şahan ikilisine güveniyor.Geride kalan 21 haftada 39 gol atan siyah-beyazlı ekip, gollerin çoğunu bu ikiliden buldu. Almeida ve Olcay ikilisi şu ana dek takımlarına 19 gol kazandırdı. İki oyuncu, böylece Beşiktaş'ın attığı gollerin yüzde 48,7'sinde pay sahibi oldu.
Yekta Kurtuluş'tan Galatasaray Beşiktaş maçı açıklamaları
Galatasaraylı oyuncu Yekta Kuruluş derbi maç, Chelsea eşleşmesi, ligin durumu ve Fenerbahçe hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Beşiktaş ile ilk yarıda oynadığımız maça taraftarlar gölge düşürmüştü. Çirkin bir maç oldu bizim için. Öyle kazanmak istemezdik. İçeride, taraftarımızın önünde, güzel bir atmosferde adına yakışır bir mücadale olacak”Bazı futbolcular vardır; çok şanslıdırlar. Çünkü çocukluklarından bu yana tuttukları takımın formasını giymeyi başarabilmişlerdir. Onlardan biri de Yekta Kurtuluş. Son 3 sezondur gönül verdiği takım olan Galatasaray için hizmet ediyor ve belki de futbol hayatının en mutlu günlerini yaşıyor. Başarılı orta saha oyuncuyla Aslan’ın yuvasında yani Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir araya gelindi.
*Öncelikle ara transferden başlayalım. Gaziantepspor ve Trabzonspor seni çok istedi. Neden değerlendirmedin?
Ben eninde sonunda Galatasaray’da olmak istiyordum. Bu yüzden kiralık gitmeyi düşündüm; çünkü futbol oynamak istiyorum. Trabzonspor’la da bir yerde anlaşmıştık ama ben fedakârlık yapıp gideceksem, onların da yapmaları gerekirdi. Trabzonspor kiralık gelmemi kabul etseydi, transfer olurdu. Ben sezon sonunda tekrar Galatasaray’a dönmek istediğimi söyledim.
*İyi bir Galatasaraylı olman, taraftarla ilişkini çok daha sıcak hale getiriyor mu?
Elbette. Çünkü onların nasıl hissettiğini biliyor, ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Jübelemi burada yapmak benim için büyük bir gurur olur.
*Peki tutmadığı takımda oynayan futbolcuların durumu zor olur mu? Böyle örnekleri biliyor musun?Formayı giyince artık o takımı tutuyorsun; çünkü artık oradan ekmek yiyorsun. Unutuyorsun. Ama tuttuğun takımda mücadele ediyorsan, o forma aşkı gücünün bittiği yerde bile seni ayağa kaldırıyor.
*Beşiktaş ile çok zorlu bir derbi maçı sizi bekliyor. Neler söylemek istersin?İlk maça taraftarlar tarafından gölge düşürülmüştü. Ben o maçta olayları başlatanların da Beşiktaş taraftarı olduğuna inanmıyorum. Çünkü Çarşı gibi bir grup, maçın o dakikasında öyle bir yerden serbest vuruş kazanmışken; bir de Fernandes gibi bir oyuncuya sahipken, o hareketi yapmazdı. Çirkin bir maç oldu bizim için. Öyle kazanmak istemezdik. İçeride, taraftarımızın önünde, çok güzel bir atmosferde, derbi adına yakışır bir mücadale olacak. Şampiyonluk hedefine daha da yaklaşmak için yine kazanmamız çok önemli.
FERNANDES KOŞMASA DAHA İYİ!
*Fernandes için ne düşünüyorsun?

Çok yetenekli ve istekli bir oyuncu. Koşu mesafelerine dikkat ediyorum. Çoğu zaman onu ilk 5’te görüyorum. Belki koşmasa daha faydalı olabilir; ama o yine forma için mücadelesini veriyor. Belki onun gibi yıldızların yapmayacağını yapıyor.
 

*Yaptığınız ünlü duran adam pozuna gelelim. Nasıl ortaya çıktı?
Birdenbire. İnanın önceden hazırlanmış değil. O anki duygumuzu yansıtıyor. İçimizden geleni yaptık. Sonra tuttu. Ama kimse heveslenmesin. Bu poz bize ait. Biz bulduk; yani orijinal olan bizimkisi. Devam ettireceğiz. Bence bizimle özdeşleşti.
*Dany için ilginç bir maç galiba...
Galatasaray
’ın oyuncusu; ama Beşiktaş formasıyla takımına karşı mücadele edecek. Bence ilginç olacak onun için. Arkadaşlarına karşı mücadele edecek. Belki biraz da kolay olur; çünkü hepimizin ne yaptığını gayet iyi biliyor.
*32 kişilik geniş bir kadronuz var. Bu avantaj mı, dezavantaj mı?
Bazen dezavantaj oluyor; çünkü bölünerek çalışmak zorunda kalıyoruz. Avantajları da var. Rekabet ve rotasyon arttı.
*Herkes Ontivero’yu Messi’ye benzetiyor. Öyle mi sence de?
Dar alanda çok etkili. Boyundan dolayı hareketleri de Messi’ye benziyor. Bence faydalı olur.
‘iNGiLiZLER’iN KiBiRLERi 2000’DE BiTTi’
Kopenhag’ta Arsenal’i yenip UEFA Kupası’nı aldık. O gün İngilizler’in kibirleri bitti. Maçı iyi hatırlıyorum ama Popescu’nun golünden sonrası bende yok”
*Chelsea maçı için ne diyeceksin?
Bizim için Avrupa’da bambaşka bir mücadele var. Neden olduğunu bilmiyorum; çoğu lig maçına göre çok daha fazla koşuyoruz. Chelsea maçında da böyle olacak. Güzel bir maç olacak. Şampiyonlar Ligi’nin atmosferi çok değişik. Bayern Münih çıkmasın Chelsea çıksın demiştik; öyle de oldu. Yenebileceğimiz bir takım; ama şu anda Beşiktaş maçına bakıyoruz.
*Chelsea için bir efsane olan Drogba, ilk kez eski takımına karşı forma giyecek. Bu konuda size bir şeyler anlatıyor mu?
Her konuşmamızda heyecanı hissedilebiliyor. Onun için çok özel bir maç.
*İngilizler’in kibrini, yüksekten bakan tavrını Chelsea eşleşmesinde hissettin mi?
Onların o kibirleri 2000 yılında bitti bence. Kopenhag’ta Arsenal’i yendik. UEFA Kupası’nı aldık. İngilizler’in kibirleri kendiliğinden bitti. O maç oynanırken çok küçüktüm. Benim için çok ilginçti. Eniştem belediye başkanıdır, maç için dev ekran kurdurmuştu merkeze. Popescu’nun son penaltısından sonra, platformun üzerine çıkmıştık. O golden sonrası bende yok!
BİZDE LİDER DAHA FAZLA
*Mancini döneminde ne değişti? Mancini ve Fatih Terim, iki farklı karakter aslında. Mancini biraz daha defansif yönü ağır basan bir antrenör. Sistemini oturtuyor. Çünkü çok farklı bir sistemde oynarken, birden bire bambaşka bir sisteme büründük. İlk başta biraz zorlandık. Ama şu anda defansif açıdan gayet iyiyiz.
*Mancini’nin seninle ilgili beklentisi ne?Her oyuncuyu kullanmaya çalışıyor ve herkesle diyaloğu da iyi. Benimle de öyle. Güvendiğini söylüyor. Zamanı geldiğinde de forma şansı veriyor.
*Galatasaray’da liderler sayısı diğer takımlara oranla daha mı fazla?Kesinlikle evet. Sabri’den başlayabiliriz. Selçuk, Burak, Sneijder, Drogba, Eboue, Hamit ağabey; hepsini sayabiliriz. Yeri geliyor Emre Çolak, yeri geliyor Eray. Bizim takımda herkes zamanı geldiğinde liderlik vasfını kullanabiliyor. Bu Galatasaray’ı diğer takımlardan ayıran bir özelliktir.
'Tabii ki parçalı forma'
*Saha dışında Yekta nasıldır?Ailemle birlikteyim. 9.5 aylık bir oğlum var. İsmi Rüzgar. İsmini eşim koydu. Herkes “Rüzgar gibi olacak” diyor. (Gülerek) Annesine benzerse tuttuğunu koparan bir kişi olur.
*3 kulvarda gitmek nasıl hissettiriyor?
Motivasyonumuz takım olarak üst düzeyde. Ama biz olaya maç maç bakı- yoruz. İyi hissediyoruz. Tüm hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.
*En çok sevdiğin forma hangisi?
Her Galatasaraylı gibi tabii ki parçalı forma.
'Fener maçları hepsinden farklı'
*Şampiyonluk yarışı bundan sonra daha çetin bir mücadeleye sahne olur mu?
Rakipler biz kazandıkça strese girecek. Son dönemde hep son haftalarda kaybettiler şampiyonluğu; üstlerinde onun da stresi var. Son 2 sezonun şampiyonuyuz. Bundan sonra her maça rahat çıkacağız.
*Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Sivas yenilgisi sonrası “Arena’da Galatasaray’ı yeneriz” söylemi oldu. Bu sence stresin bir tezahürü mü?
Elbette Fenerbahçe maçları bir başka oluyor. Her maçtan daha farklı. Bazen Şampiyonlar Ligi maçlarından bile daha önemli. Bu nedenle kimin ne söylediği bence pek önemli değil. Zaten o maça doğal bir motivasyonla, çok hırslı bir şekilde çıkıyoruz.
Süper Lig'de 22. hafta maçlarının programı şöyle:
22 Şubat Cumartesi: 13.30 Gaziantepspor-Akhisar Belediyespor (Kamil Ocak)
17.00 Kayseri Erciyesspor-Kardemir Karabükspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
19.00 Galatasaray-Beşiktaş (Türk Telekom Arena) Lig Tv
23 Şubat Pazar: 13.30 Kasımpaşa-Sivasspor (Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan)
13.30 Gençlerbirliği-Torku Konyaspor (Ankara 19 Mayıs)
16.00 Medical Park Antalyaspor-Eskişehirspor (Akdeniz Üniversitesi)
19.00 Trabzonspor-Kayserispor (Hüseyin Avni Aker)
24 Şubat Pazartesi: 20.00 Elazığspor-Fenerbahçe (Elazığ Atatürk)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...