Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Nisan 2014 18:22

Aziz Yıldırım'a yeniden cezaevi yolu göründü

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Şike Dosyası kapsamında cezası Yargıtay tarafından kesinleşen Aziz Yıldırım’ın dosyasındaki itirazları reddetti.

Aziz Yıldırım'a yeniden cezaevi yolu göründü
aziz yıldırım, aziz, yargıtay, hapis cezası, hapis,

Bu karara göre Aziz Yıldırım cezaevine girecek. Aziz Yıldırım'ın sağlık sorunlarını göstererek infazının ertelenmesini talep etmeyeceği öğrenildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıkların Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin onadığı mahkumiyet kararlarına karşı yapılan itirazları reddetti. Böylece şike davasında verilen mahkumiyet kararları, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından incelenmeden kesinleşmiş oldu. Başsavcılık dosyayı yerel mahkemesine gönderilmek üzere ilgili bölüme teslim etti. Dosya yerel mahkemesine gönderildikten sonra Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu sanıklarla ilgili infaz süreci başlayacak. Şike davasında 6 yıl 3 aylık mahkumiyet kararı bulunan Aziz Yıldırım'ın sağlık koşullarını gerekçe göstererek infazını erteletme hakkı bulunuyor.Yıldırım'ın infazı ertelenmediği takdirde cezaevine girmesi gerekecek. Şike davası kapsamında bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Yıldırım'ın, 2 yıl 2 ay daha cezaevinde kalması gerekecek.
Peki şimdi ne olacak?
Şike Davası'ndan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Aziz Yıldırım davetiye usulu infaz savcılığına çağrılacak. Aziz Yıldırım ya cezaevine girecek ya da infazının ertelenmesini talep edecek.
Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin verdiği onama kararına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edilmesini ve dosyanın Yargıtay Ceza Genel Kuruluna gönderilmesini talep etmişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da Aziz Yıldırım'ın avukatının talebini reddetti.
AZİZ YILDIRIM'IN AVUKATI: KARARDAN HABERİMİZ YOK
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararından haberi ve bilgisi olmadığını söyleyen Aziz Yıldırım'ın Avukatı Köksal Bayraktar, 'Adil yargılanma hakkının ihlal edildiği' ve 'infazın durdurulması' talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştuk. Henüz karara bağlanmadı" dedi.
"PEKİ BUNDAN SONRA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?"
Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek? İnfaz savcılarından alınan bilgilere göre süreç şöyle işleyecek: Aziz Yıldırım'ın dava dosyası Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda ilgili mahkemeye gönderilecek. Dosya, daha sonra infaz savcısına gönderilecek.
6 YILIN ÜZERİNDE CEZA ALAN SANIK HAKKINDA YAKALAMA KARARI
3 yılın altında ceza alan ve cezası onanan sanıklar için davetiye çıkarılıyor.  Ancak ceza 3 yılın üzerindeyse sanık hakkında 'yakalama kararı' çıkarılıyor. 3 yılın üzerinde ceza alan ve cezası onanan kişi, toplumdaki konumu ve yeri itibariyle kaçmayacak durumdaysa bu kişi hakkında da davetiye çıkarılıyor.
SANIK CEZASININ ERTELENMESİNİ TALEP EDEBİLİR
Davetiyeyi alan sanık,  yasa gereği cezasının ertelenmesini talep edebilir. Yasaya göre bir sanık cezasının ertelenmesini 2 kez talep edebilir. Savcı da sanığın cezasının ertelenmesine ilişkin gerekçeleri makul ve inandırıcı görürse bir yıla kadar ertelenebilir. Cezası ertelenen sanıktan ayrıca teminatta istenir. Örneğin 50 bin TL.  Bir yıllık erteleme süresi dolduktan sonra sanık ikinci kez cezasının ertelenmesini talep edebilir. Talebi kabul edilirse sanığın cezası son kez ertelenir. Söz konusu ertelemenin süresi dolunca sanık hakkında davetiye çıkarılır. Sanık gelmezse teminat olarak sunduğu paralar hazineye aktarılır, sanık hakkında da yakalama kararı çıkarılır.
AZİZ YILDIRIM ERTELEME TALEP ETMEYECEK
Aziz Yıldırım'ın sağlık sorunlarını göstererek infazının ertelenmesini talep etmeyeceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...