Tgrt Haber
18 Nisan 2014 17:49

Aziz Yıldırım'ın dosyası haftaya infaz savcılığında olacak

Şike davasında cezası Yargıtay tarafından onanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın dosyasının hafta başında infaz savcılığında olacağı öğrenildi.

Aziz Yıldırım'ın dosyası haftaya infaz savcılığında olacak
Şike davası, yargıtay, aziz yıldırım, infaz savcılığı, şike davası,

Aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıklar için mahkumiyet kararı verilen ve bugün Yargıtay'dan çıkıp 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan dosyanın Pazartesi günü infaz savcılığa gönderilmesi bekleniyor. Yerel mahkemenin hakkında verdiği, 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yeniden cezaevi yolu görülmüştü. Kararda, 2005 ve 2006 yıllarında ligdeki son karşılaşmalarda Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaybetmesi üzerine Aziz Yıldırım'ın 'suç örgütleriyle işbirliği yaptığı ve birden fazla maçı etkilemek için girişimde bulunduğu' savunulmuştu. 2011 yılında oynanan, Manisaspor-Trabzonspor, Bursaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gençlerbirliği-Trabzonspor ile Fenerbahçe-Kasımpaşa maçlarının da aralarında bulunduğu pek çok maçta şike yapıldığı ve teşvik pirimi verildiği vurgulanan kararda, bu amaçla kaleci ve forvetlerin seçildiği, kulüp yöneticileri ve bazı teknik direktörler aracılığıyla da teşvik primi dağıtıldığı ifade edilmişti. Daha önce 1 yıldan daha fazla cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Yıldırım, yaklaşık 30 ay daha cezaevinde kalacak. Karar, infaz hakimliği tarafından Yıldırım'a yazılı olarak bildirilecek.
BAŞKANLIĞI DÜŞECEK
Karar uyarınca Aziz Yıldırım'ın vakıflar yasası gereği 1 yıldan daha fazla kesinleşmiş hapis cezası bulunması sebebiyle kulüp başkanlığı da düşecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...